Lihtne šokolaadivaht

Tume šokolaadivaht, mis sobib niisama serveerimiseks või siis erinevatesse magustoitudesse.

Kogus
viiele kuni kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

200 g tumedat šokolaadi

4 dl 35% rõõska koort

3-4 sl suhkrut

soovi korral rummi või koorelikööri

Valmistamine

Sulata šokolaad vesivannil (pane šokolaad puhtasse kaussi, kauss aseta potikese kohale, kus keeb paar cm vett. Lase šokolaadil aeglaselt sulada. Ole hoolikas, et vesi šokolaadi hulka ei satuks!).

Vahusta koor suhkruga pehmeks vahuks. Nirista hulka sulatatud ja veidi jahtunud šokolaad, samal ajal vahukoort vispliga aeglaselt segades. Vala juurde ka alkohol ja sega kreem ühtlaseks.

Nipid ja soovitused:

  • Vajadusel kontrolli, et maitsestamiseks kasutatav alkohol on gluteenivaba!

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina.

LISA KOMMENTAAR

Joogisoovitus

Baileys

Maailmakuulus ja esimene kooreliköör Bailey’s Original Irish Cream mõeldi välja Iiri joogimeistrite poolt 1974. a. Tegemist oli täiesti uut tüüpi likööriga, mille üheks komponendiks sai rõõsk koor. Kõigest viis aastat hiljem müüs liköör, mis loodi just naistele, üle miljoni kasti aastas ning pani aluse täiesti uuele kategooriale.

Baileyse edu saladus peitub maitses, mis on pärit Iirimaa puhtast loodusest. Enam kui 90% koostisosadest on pärit just sealt, imporditakse vaid kakao ja vanilliin, mida pole võimalik kohapeal kasvatada. Baileys Irish Cream segatakse kokku ainult firmale teadaoleval meetodil ja muidugi ka ülimalt salastatud retsepti järgi. Baileyst toodetakse tänini vaid Dublinis. 

Tootja: Baileys
Maaletooja: AS Prike

Tiina
postitatud 16.01.2016 17:50

Panin vahu rullbiskviidi sisse. Natuke aprikoosimoosi ka alla. Hea mõrkjas vaht, ilmselt pigem täiskasvanute magustoit.

kaie
postitatud 01.10.2016 13:32

Paistab hea!

Kristin
postitatud 26.12.2018 09:20

Ekstra hea see lic sulab suus!!!!!!