Magushapu riisi-kanasupp kookospiimaga

Selle Tai-hõngulise supi teeb tummisemaks riis.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

100 g jasmiiniriisi (Thai fragrant rice)

1.25 l kana- või köögiviljapuljongit

2 sidrunheina

1 sl peenelt hakitud värsket kalganijuurt või ingverit

4 kahvrilaimilehte

2 punast tšillikauna

250 g kanafileed

175 g värskeid seeni - nt

nt (pruune) šampinjone

200 g kirsstomateid

1 sl laimi mahla

1 sl nam pla kalakastet

200 g kreemjamat kookospiima

värsket koriandrit

Valmistamine

Eeltööd: eemalda tšillikaunadest seemned ja lõika tšillid ribadeks. Lõika kanafileed ribadeks. Viiluta šampinjonid. Poolita kirsstomatid.

Keeda riis soolaga maitsestatud vees pehmeks (umbes 10 minutit), siis nõruta ja pane kõrvale.

Samal ajal kuumuta puljong suures potis keemiseni. Lisa sidrunihein*, kalganijuur, laimilehed ja viilutatud tšillikaun. Keeda tasakesi umbes 5 minutit.

Lisa ribadeks lõigatud kanafilee ja viilutatud seened, keeda veel 5 minutit.

Sega juurde poolitatud kirsstomatid, laimimahl, kalakaste ja kookospiim. Keeda veel 5 minutit.

Sega juurde riis, puista peale koriandrilehed ja serveeri. Lauale pane ka veel mõned laimisektorid.

Nipid ja soovitused:

  • Algretseptis kästi sidrunhein õhukesteks viiludeks lõigata. Ma eelistan lihtsalt noaseljaga lömastamist, sest sidrunheinaviilud on hamba all liiga krõmpsud :)

Retsept on mugandatud Briti ajakirjast GOOD FOOD (September 2002, Mary Cadogan, Hot & sour coconut soup)

LISA KOMMENTAAR

Tiina
postitatud 23.10.2012 21:30

Kuna mul kõiki maitseaineid ei olnud, tegin sellega, mis oli. Aga 1 sl laimimahla on selgelt liiga vähe, ma panin terve laimi. Ka vanem generatsioon kiitis supi heaks.