Prantsuse õunakook

Lihtne, mahlane, kodune ja õunane :)

Vahendid küpsetamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

120 g nisujahu (2 dl)

1 tl küpsetuspulbrit

1 tl vanillisuhkrut

näpuotsaga soola

2 suurt muna

125 g suhkrut (1,5 dl)

3 sl tumedat rummi (nt Havana Club)

100 g sulatatud võid (jahuta veidi)

4-5 suuremat õuna - sh

paradiisiõunu

Valmistamine

Vooderda 24 cm koogivormi põhi küpsetuspaberiga, küljed määri võiga.

Sega kuivained omavahel. Vahusta munad suhkruga, siis sega juurde rumm. Sega muna-suhkruvahu hulka pool kuivainetest ja siis pool sulavõist, seejärel allesjäänud kuivainesegu ja või.

Soovi korral koori õunad, eemalda südamikud ja lõika õunad umbes 2 cm tükkideks. (Mina koduaia õunu ei koori). Sega taina hulka.

Kalla tainas ettevalmistatud vormi ning küpseta 180-kraadises ahjus umbes 45 minutit, kuni kook on pealt kuldne ja koogi keskele torgatud puutikk puhtaks jääb.

Lase vormis veidi jahtuda, siis tõsta kook koogialusele ja lõika sektoriteks.

Serveeri nt vanillijäätise või crème fraîche'ga.

Loe veel:

Retsept on mugandatud Dorie Greenspani raamatust "Around my French table". Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Triin M @ Facebook
postitatud 14.10.2011 12:02

Tegin just eile õhtul...sai tõesti imehea! :)

Ilsu
postitatud 14.10.2011 12:12

Meil ka tehtud kook. Ajasin ainete järjekorra natuke sassi aga ikka sai hea ja maitsev kook:)

Kiisumiisu
postitatud 18.10.2011 13:07

Väga lihtne ja maitsev kook

Triinu P @ FB
postitatud 26.09.2012 16:37

võtsin selle koogi just ahjus...pidin kohe järele katsetama :-) maitseb tõeliselt hea!

Piret
postitatud 26.09.2012 17:48

Pole küll võrdlusmomenti, kuid lisasin veel taignasse paki kohupiima (oli vaja lihtsalt realiseerida) ja tulemus oli lihtsalt imeline! Paradiisiõunad andsid mõnusat hapukust. Kindlasti teen veel!

Signe
postitatud 05.11.2023 19:32

Alkohol aurustub ,maitse jääb

Krista
postitatud 26.09.2012 22:06

Tahaksin jubedalt kah proovida, aga mida võiksin kasutada rummi asemel (midagi alkoholi vaba). Mis võiks olla sarnase maitsega?

Maris
postitatud 05.10.2023 16:16

Rummiessents?

Inna
postitatud 11.11.2012 18:48

:)</br> Mu poeg (4a) tegi seda kooki koolis, sain selle temalt. Me elame Prantsusmaal, nii et - tôesti päris prantsuse kook!</br> Muidugi retsept, mille ta tôi, on lihtsam, rummita ja ôunad-pirnid pooleks.</br> Siin tuntakse seda gâteau Scoobidoo [gato skubidu] nime all.</br>

Kärt
postitatud 24.11.2012 12:21

Guugeldasin seda Scoubidou kooki, seal on ka pärm, aga pärm väga ei istu mulle, kas prantsuse versioon on väga kerkinud ja õhuline siis?

Liisi
postitatud 20.02.2013 23:44

Mina võtsin ka selle retsepti aluseks, lisasin porgandi ja jätsin rummi välja (mis kapis oli-ei olnud) ja väga maitsev tuli. Peale panin ploomimoosi magususeks ja maitseks. Tänud retsepti eest, Nami-Namist ikka leiab!

Triin28
postitatud 10.09.2013 17:59

Väga maitsev kook. Rummi kodus polnud, lisasin sortsu mandlilikööri taignasse ja sai hea küll.

nodiet
postitatud 13.09.2013 17:51

Väga hea, lihtne, mahlane, õunane. Nagu peab! Rummi ei olnud aga ka selleta priima.

HELERY
postitatud 24.11.2013 18:24

JUST PROOVISIME.NÜÜD OOTAME MILLAL AHJUST TULEB.....

Hexy
postitatud 19.09.2014 00:38

Ei olnud minu lemmik.

LINNAPALA
postitatud 03.01.2015 20:41

VALMISTAMINE ON TÕESTI IMELIHTNE. OOTAME KUNI AHJUST TULEB... MA ARVAN ET SEE TULEB VÄGA HEA. TEISTEGA ON TOITU VALMISTADA MÕNUS!

Triinutraanu
postitatud 28.04.2015 23:47

Olen teinud korduvalt ja maitseb suurepärane :) täna panin õunte asemel rabarberit. jahu sai pooleks täisteranisu ja tatra oma. rummi polnud kasutasin hispaania veinilikööri muscatel'i. sai jälle hea... rabarberit oleks veel rohkem võinud panna :)

Jaanika Lahemaa
postitatud 10.10.2015 20:44

Mina tegin seda Amaretto likööriga ja on imehea :)

Marget Laurimaa
postitatud 11.10.2015 16:57

Cointreau'ga suurepärane!

Helle Loog
postitatud 11.10.2015 16:58

See kook on kujunenud meie lemmikuks :)

Annika K
postitatud 03.11.2015 17:09

Väga hea! Siin koogis on järgitud reeglit, et kui juba alkoholi lisada siis ikka nii palju et maitset tunda oleks :). Oli kull rummine.

Jana Pavlenko
postitatud 07.11.2015 21:03

Väga lihtne teha. Aga mina ka soovitaks teha hapumate õuntega. Otsa sai :)

Maria Michelson
postitatud 08.11.2015 08:25

Valmis :) rummi polnud kodus ja panin vana Tallinna koorelikoori.. Väga hea tuli :) järgmine kord panen hapukamad õunad sisse.

Henna-liis piil
postitatud 17.10.2017 18:50

Väga hea oli

Merike Trestip-Erilaid
postitatud 25.10.2017 15:45

Olen proovinud ja kiidan! Mõnusalt mahlane kook on ja rumm annab päris palju juurde. ;)

Pille
postitatud 29.08.2018 22:30

Ca 30x40 cm ahjuplaadi jaoks teen ma tavaliselt 3x koguse. Jääb üsna kohev kook.

Koogimeister
postitatud 30.08.2018 14:41

Eesti keeles öeldakse- taigen, käändes- taigna. Mitte "tainas- taina". Pidagem oma ilusast keelest lugu.

Pille
postitatud 19.09.2018 09:01

Oh jah, hea koogimeister. Millal Sa viimati ÕS-i vaatasid? Mõlemad variandid on eesti keeles lubatud ja juba ammu-ammu on tainas-taina variant eelistatud/soovituslik vorm. Me hoolime Nami-Namis väga ilusast eesti keelest.

Katrin
postitatud 11.11.2018 17:53

Minu meelest oli õunte ja taigna suhe jumala vale. Õunu oli liiga palju ja taigent sinna ümber ei jätkunudki :(

Terje Sander
postitatud 02.11.2020 08:37

Tegin eile, viimase aja lemmik. Rohkelt õunu ja vähe jahu :)

Janne
postitatud 06.11.2020 16:37

Proovin ka täna teha.Ootab just ahju minemist.Aga kas 4 suurt õuna pole mitte liiga palju?Mul ainult õunad nagu ongi seal koogivormis.

Tiina Jokst
postitatud 02.11.2020 08:51

Sai seda just üleeile tehtud :D

Piret Herkül
postitatud 07.11.2020 18:56

Väga hea kook, palju õunu (parim koogiõun Antonovka) ja hästi rummine!

Kirsti
postitatud 18.08.2021 09:59

kook on hea - kuid miks seda hapukoorega (crème fraiche) serveerima peab?

Mareile Metsallik-Mõttus
postitatud 23.08.2021 08:28

Väga, väga hea kook!

Katrin
postitatud 06.09.2021 17:21

Issand kui mahlane ja hea kook. Kasutasin antonovka õunu ja Bacardi Carta Negra rummi.

Ülle
postitatud 19.09.2021 19:14

Oli maitsev, eriti mõnus oli lõhn, kuid mul jäid õunatükud veidi kõvaks. Vist oleks pidanud kergemini lagunevad õunad võtma..

Ülle
postitatud 08.10.2021 17:28

Tahaks ka proovida. Ehk teen nädalavahetusel.

Maris
postitatud 05.10.2023 16:17

Kui rummi pole, kas brändi ka sobib?

Pille
postitatud 05.10.2023 19:38

Jaa, Maris!

Õie R.
postitatud 15.10.2023 19:21

Meie pere lemmik õunakook!

Piret P.
postitatud 05.12.2023 10:22

Ma pole üldse magusasõber aga KUI hea seee õunakook on!!!! Kiire, lihtne, soodne ja kõik kiidavad, et sa oled parim küpsetaja maailmas, eriti et tegelikult ei ole :)