Siga hoisin-marinaadis

Hiinapärases ingveri ja hoisin kastme marinaadis seafilee. Lisandiks sobib hästi vokitud hiina kapsas.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Marinaad:

75 ml Vietnamese-Choice hoisin kastet

2 sl Thai-Choice sojakastet

2 sl rapsi- või oliiviõli

1 sl vedelat mett

2 tl riivitud ingverijuurt

2 hakitud suurt küüslauguküünt

Lisaks:

400 g sea sise- või välisfileed

seesamiseemneid

Valmistamine

Sea marinaadiained omavahel. Pane kaussi, lisa viilutatud seafilee (välisfilee lõika umbes 1 cm tükkides, sisefilee umbes 2 cm viiludeks). Masseeri marinaad kenasti lihasse ja lase vähemalt 2 tundi maitsestuda.

Kuumuta paksupõhjaline (grill)pann hästi tuliseks. Prae lihatükke ühelt poolt 3-4 minutit, siis keera ringi ja prae veel 2 minutit. Kalla pannile ülejäänud marinaad, kuumuta läbi.

Tõsta liha taldrikutele, puista peale seesamiseemned. Serveeri.

Kõrvale sobib hästi keedetud riis ja nt vokitud hiina kapsas (lõika kapsas ribadeks, kuumuta pannil õlis, lisa veidi vett ja hauta sobiva küpsuseni. Maitsesta soola ja tilga seesamiõliga).

Idee: Bill Granger

LISA KOMMENTAAR

Akaatsia
postitatud 15.07.2012 14:19

Maitses hää. Teen teinegi kord

jaanika
postitatud 12.02.2013 18:20

Kas seda ahju võib ka panna lihtsalt?

Pille
postitatud 22.06.2016 20:44

Jaanika, ilmselt võib.

Vike
postitatud 21.06.2018 23:37

Absoluutne hitt meie õhtusöögil täna. Ja kuna seda oli tõesti lihtne teha, siis läheb edaspidigi kordamisele!