Tikrikook

Vormikook jääb eriti kena, kui see valmistada punastest karusmarjadest. Serveeri soojalt.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1.5 l tikreid

0.5 dl suhkrut

Tainas:

125 g võid

3 dl nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

1 dl suhkrut

1 dl piima

mandlilaaste

Valmistamine

Sega puhastatud tikrid suhkruga ja pane vormi.
Haki või, sega suhkru, küpsetuspulbri ja jahuga. Lisa vähehaaval juurde piim.
Laota tainas marjadele, puista peale mandlilaastud.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 25 minutit.

Retsept on Rootsi ajakirjast Allt om Mat (Krusbärskaka)
LISA KOMMENTAAR

Kiilike
postitatud 15.08.2014 18:02

Tehtud, peaaegu. Minu muudatused - tikreid oli vähem peaa poole võrra, katsid 28cm vormi põhja. Lisasin 1 muna, sest kuidagi liiga paks oli see tainas :S . Kas serveerides oleks pidanud tikrid põhja jääma? :) Keerasin koogi teist pidi ja kaunistasin suhkruga(see suurte tükkidega). Kooki on hirmus lihtne teha - sobib lastel tegemiseks.

Pille
postitatud 15.08.2014 21:05

Kiilike, rootsikeelses algretseptis pole midagi mainitud selle kohta, et kook tuleks ümber keerata (aga no pole ka mainitud, et tuleks lahtikäivasse vormi teha). Nii et valik on Sinu - kas tikrid peal või mandlilaastud peal ;)