Lõhesupp kõrvitsaga

Kõrvitsasupp lõhefilee ja krevettidega.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg kõrvitsat

2 sibulat

1 sl õli

1 tl karripulbrit

400 g kookospiima

3 dl kalapuljongit

500 g lõhefileed või forellifileed

1 sl Santa Maria laimipipart

1 tl suhkrut

100 g kooritud krevette

pool potti värsket koriandrit

Valmistamine

Koori ja tükelda kõrvits, koori ja haki sibul. Kuumuta mõlemaid suures potis koor karripulbriga umbes minuti jagu. Lisa kookospiim ja kalapuljong, keeda 2-3 minutit. 

Lõika kalafilee tükkideks, tõsta potti. Lisa laimipipar ja suhkur ning keeda, kuni kala on küps. Lisa valmis supile krevetid, kuumuta läbi. Garneeri hakitud koriandriga ja serveeri kohe. 

Santa Maria retsept ("Anna jõuludele lõhn ja maitse", 2015, sõnastust siiski muudetud)

LISA KOMMENTAAR