Krevetid tšillikastmes

Sichuani (Hiina) stiilis valmistatud krevetiroog. Kasuta võimaluse korral tooreid krevette - neid on raskem üle küpsetada. Serveeri aurutatud riisi ja vokitud köögiviljadega.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g tooreid krevette

1.5 sl maapähkliõli

2 tl hakitud värsket ingverijuurt

2 tl hakitud küüslauku

2 sl hakitud talisibulat (valget osa)

Kaste:

1 sl kontsentreeritud tomatipastat

2 tl tšilli-oakastet (chilli bean sauce)

1 tl Hiina musta riisiäädikat

1 tl suhkrut

2 tl seesamiõli

0.5 tl soola

0.5 tl purustatud musta pipart

Garneering:

talisibulat

Valmistamine

Garneerimise jaoks viiluta paar u 5 cm pikkust talisibulajuppi pikuti ning pane ribad külma vette, kus need kenasti krussi tõmbuvad .

Vajadusel koori krevetid ja eemalda “soolikas”. Patsuta krevetid köögipaberiga kuivaks.
Kuumuta vokkpann tuliseks. Lisa õli ja kuumuta kerge suitsemiseni. Lisa ingver, küüslauk ja talisibul. Voki 20 sekundit. Lisa krevetid, voki umbes minut aega.
Lisa kastmeained ja voki veel 3-5 minutit tugeval kuumusel.

Kaunista talisibularibadega ja serveeri kohe.
LISA KOMMENTAAR