Sealihalõigud fooliumis

Kaelakarbonaadilõigud jäävad fooliumis küpsetades eriti mahlased.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 suurt või 8 väiksemat sea karbonaadilõiku

4 suurt tomatit

2-3 sibulat

võid

soola ja musta pipart

Valmistamine

Võta neli suurt või 8 väikest karbonaadilõiku, maitsesta need soola ja pipraga. Pruunista korralikult väheses võis.

Tomatid ja sibulad lõika viiludeks, kuumuta pannil läbi.

Laota sealihalõigud fooliumitükkidele (võta umbes A4 suurune tükk iga portsjoni jaoks), aseta peale tomati- ja sibulaviilud. Sulge fooliumipakid. Küpseta 170-kraadise ahju keskosas 30-45 minutit.

Samal ajal valmista küüslaugu-petersellivõi (lisa retseptile veel 1-2 purustatud küüslauguküünt).

Vahetult enne serveerimist ava fooliumipakid, tõsta igale lihatükile paks viil ürdivõid.

Serveeri koos keedetud riisiga.

Retsept on Taani ajakirjast Femina (7/1991, Koteletter i folie), pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Kirsike
postitatud 28.03.2011 21:21

Väga maitsev. Teen kindlasti teinekordki.

vandiste
postitatud 09.05.2011 13:20

Maitsev! Eriti pisukese sinepiga.

vandiste
postitatud 28.09.2015 22:56

Pilt ka:

senga
postitatud 25.01.2012 22:10

tõesti väga maitsev, mõnusalt pehme ja hõrk ja samas maitsekas liha sai. minusugusele algajale lihaküpsetajale suurepärane variant kiituste teenimiseks :)

senga
postitatud 05.02.2012 19:54

kuna härra nõudis, et vaja jälle seda head liha, aga ma päris sama ei tahtnud ka teha, siis nüüd on ahjus tomati-sibula kattesse lisatud veidi tsillit-küüslauku-ingverit:) eks näis, kuis maitseb...

Keila Velts
postitatud 11.11.2014 17:35

Üllatavalt maitsev selle lihtsuse juures. Tähelepanuks - kindlasti serveerida selle küüslaugu-peterselli võiga . Võib muidugi selles osas oma nüanse lisada nn koka käekiri on selline

pr-pipi
postitatud 17.01.2015 18:05

Lihtne ja hea. Mul õnnestus see muidugi veidi mage teha - näiteks tomatile võib julgelt veidi soola lisada :)

Kaare
postitatud 28.09.2015 21:26

Lihtne ja maitsev liharoog! Teen kindlasti veel.

Liine
postitatud 25.01.2016 16:47

Kuhu on kadunud küüslaugu-petersellivõi retsept? :(