1 kg värsket kurki
3 sibulat
1 terve küüslauk
1 sl suhkrut
1 sl soola
1 sl 30% äädikat
purustatud musta pipart
2 tl kanget sinepit või 1 sl sinepiseemneid
1-2 tilliõisikut
Lõika kurk, sibul ja küüslauk viiludeks.
Sega kõik ained suures kausis, lase jahedas 12-24 tundi seista, kuni kaussi on tekkinud päris palju kurgivedelikku.
Tõsta salat pestud steriliseeritud purkidesse ja kaaneta.
Säilita külmkapis ning tarbi mõne nädala (või siis kuu) jooksul.
teen seda salatit aga hoian üle öö st u 24 h ja siis puhastesse purkidesse ning külmkappi. Säilib tegelikult järgmise kevadeni aga ikka külmkapis :)
Täitsa head kurgid.
lihtne teha ja muidu maitsev, aga meie jaoks jäi veidi lahjaks. Teen kindlasti veel, aga siis duubeldan maitseainete koguseid.
Kas küüslauk viilutada või purustada?
Väga hea tuli :)
Aitäh retsepti jagamise eest, panin just teise "laari" hakkama, kuna 1 sai liialt ära maitstud enne valmimist meil abikaasaga :)
Kas peab külmas hoidma üle öö või toa temperatuuril?
Grete, ikka jahedas, tegin täpsustuse.
Kogemata panin supilusikalise sinepit kuna vaatasin valesti, seisis ilusti ilma kuumutamata.
Teen ka vaatan mis saab:)
Ka tõesti 1 kg kurgi kohta TERVE küüslauk?
Jah, terve küüslaugumugul, Namilla :)
Kas kurgivedelik läheb ka purki või tuleb see just välja jätta?
Ikka koos vedelikuga, Karen!
Just täna tegin, mõned ülekasvanud kurgid olid tekkinud!
Saab igal aastal tehtud. Vahel lisan ka udupeeneks hakitud mustsõstra lehti sisse.
Tegin esimest korda ja täitsa hea, kurgid olid ilusti krõmpsud veel kahe nädala pärast. Tegin sinepiga, aga järgmisel korral teen sinepiseemnetega - sinep muudab selle vedeliku ebameeldivalt sogaseks.
Kurgiviiluhoidis
Hästi mõnus kurgisalat, mida enne purkidesse panemist kuumutama ei pea. Jahedas hoiuruumis säilib kenasti mitu kuud.
Salatit võib teha nii sinepiseemnete kui ka terava sinepiga.