Tuunikalalasanje

Lisaks tomati-hakklihakastmele võib lasanjeplaate kihistada ka tuunikalakastmega.

Nami-Nami soovitab kasutada Italpasta tooteid.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Tuunikalakaste:

1 sibul

2 küüslauguküünt

1 sl õli

2 x 400 g purki konservitud purustatud tomatit

1 sl kalapuljongikontsentraati (nn fondi)

1 sl punet

0.25 tl purustatud musta pipart

2 x 200 g purki tuunikalakonservi (tükke, mitte purustatud!)

1 dl hakitud värsket tilli

Valge kaste:

75 g võid

75 g nisujahu (1.25 dl)

1 l piima

1 tl soola

150 g riivitud juustu

8-10 Italpasta lasanjeplaati

Valmistamine

Määri ahjuvorm.

Koori ja haki sibul, prae õlis peaaegu klaasjaks. Lisa hakitud küüslauk ja prae veel paar minutit. Lisa nõrutatud tomatikonservid, kalapuljongikontsentraat, pune ja pipar. Lase 20 minutit haududa.

Lisa tuunikala ja till, kuumuta läbi.

Piimakastme jaoks sulata potis või, lisa jahu. Kuumuta tasasel tulel paar minutit, siis lisa vähehaaval ja hoolega segades juurde piim. Keeda kastet paar minutit. Maitsesta soolaga, sega juurde pool riivitud juustust.

Lao lasanje vormi - esmalt pane vormi põhjale tuunikalakastet, siis piimakastet ja lasanjeplaate. Korda. Kõige peale jäta piimakaste, millele puista ülejäänud riivjuust.
Küpseta 175-kraadise ahju keskosas umbes 45 minutit.

Lase enne serveerimist vormis veidi taheneda.

NB! Vaata ka seda tuunikalalasanje retsepti.

Retsept on mugandatud Soome ajakirjast Ruokamaailma.

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 04.01.2011 14:55

Väga hea, aga pisut rasvane.

Meringue
postitatud 09.03.2011 22:33

Tõesti väga maitsev! Kasutasin ühe konservi nõrutatud (nüüd vaatan, et retsept seda tegelikult ei nõudnudki?!) tuunikalatükke vees ja teise õlis. Jäi mõnusalt kreemine ja üldse mitte liiga rasvane. :)

nodiet
postitatud 12.03.2013 23:12

Päris hea. Vahelduseks tavalisele lasagnele. Minul ei läinud ära kogu 1 l piima, oleks nagu liiga vedel kaste tulnud. Panin ka 1 õli ja 1 veega tuunikalakonservi - tundus paras. Soovitan!

mario
postitatud 20.11.2013 22:57

Tegin lasanjet. Muutsin järgmiselt retsepti: - kasutasin suurt plaati, millele mahtus 6 lehte korraga. Panin 4 kihti. - 3sibulat, 3 küüslauku, 3x400g purustatud tomateid, puljongit ei lisanud, punet ei olnud, lisasin veidi aedube (eelnevalt keedetud), lõhetükid 600-700g Kaste: - lisasin muskaatpähklit - 150g võid - 1klaas jahu (ca 2dl) - veidi rohkem kui 1L piima Garneering: - värske salati mix, millele veidi peale sidrunimahla - kirsstomatid Olen teinud väg palju lasanjet, kuid see osutus pere lemmikuks. Portsust jätkub 5 inimesele kaheks söögikorraks.

katarina
posted on 28.01.2016 18:54

kas jahu saaks millegiga asendada ka või välja jätta?