Lõhe või siia sashimi redistega

Kasuta võimaluse korral erivärvilisi rediseid ja kindlasti hästi kvaliteetset ja värsket kalafileed. Tore kevadine eelroog Jaapani köögi mõjutustega.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

300 g hästi kvaliteetset lõhefileed või siiafileed

sidrunimahla

4 suurt redist

külmpressitud oliiviõli

soola ja musta pipart

kaunistuseks idandeid või ürdivõrseid

Valmistamine

Lõika kalafilee hästi terava noaga kerge umbes 45 kraadise nurga all õhukesteks viiludeks. Soovi korral piserda kalatükkidele veidi sidrunimahla. Lõika redised imeõhukesteks viiludeks.

Laota lõhetükid ja rediserattad vaheldumisi või üksteise kõrvale serveerimisvaagnale. Nirista peale veidi oliiviõli, puista peale mõned meresoolahelbed ja veidi musta pipart.

Sega kausis idandid, sidrunimahl, oliiviõli, sool. Sega läbi ja kasuta sashimi kaunistamiseks.

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Ene
postitatud 29.08.2012 10:47

suurepärane eelroog.