Kõrvitsavõie

Smitten Kitchen'i toidublogist pärit kõrvitsavõide/kõrvitsamäärde retsept. Kui soovid valmistada eriti kiiret pumpkin pie latte jooki, siis lisa kuumale vahustatud piimale supilusikatäis seda kõrvitsavõiet ning seejärel espresso.
Samuti võib kõrvitsavõiet moosi asemel panna hommikusele jogurti- või pudruportsule või nt pannkookidele.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

800 g püreestatud keedetud kõrvitsat

2 dl õunamahla

2 tl ingveripulbrit

0.5 tl jahvatatud nelki

3 dl pruuni suhkrut

1 sl jahvatatud kaneeli

0.5 tl jahvatatud muskaatpähklit

0.5 tk sidrunit (ainult mahl)

Valmistamine

Sega kõrvitsapüree, õunamahl, vürtsid ja suhkur suures potis hoolega. Kuumuta keemiseni.
Alanda kuumust ja keeda tasasel tulel umbes 30 minutit või kuni kõrvitsavõie on paksenenud. Sega tihti.
Maitse - vajadusel lisa veel vürtse. Maitsesta sidrunimahlaga.

Säilita õhukindlas purgis külmkapis.

Retsept on mugandatud Smitten Kitchen'i toidublogist.
LISA KOMMENTAAR

Kardemon
postitatud 06.11.2012 21:52

Keetsin kokku, lootes just pumpkin spice lattet teha...toimis hästi!!! Kasutasin tumedat muscovado suhkrut...panin natuke vähem..sidrunit ei lisanud ning mahlaks oli punase sõstra mahl. Kookidele ei määriks.

Kardemon
postitatud 23.12.2012 17:02

väga hea joogi saab ka siis kui panna ainult kuuma piima sisse!