Pommupüree (melitzanosalata)

See lihtne pommu- e. baklažaanipüree on kreemjas ja siidine, mõnusalt suitsuse maitsega. Kui vähegi võimalik, siis lase "salatil" üle öö jahedas maitsestuda. Fotol kõige ülemine. 

Kogus
u 3 dl
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

1 suur pommu e. baklažaan

4 sl külmpressitud oliiviõli

0.5 tl soola

2 tl sidrunimahla või punast veiniäädikat

Kaunistuseks:

viilutatud sidrunit

värsket peterselli või tk münti

Valmistamine

Pane terve pommu ahjuplaadile. Küpseta 220-kraadises ahjus kuni tund aega, kuni pommu on pehme ja pommukest "kortsu" tõmmanud. Võta pommu ahjust välja, lase veidi jahtuda. Koori ja tükelda viljaliha. 

Pane pommu viljaliha koos ülejäänud ainetega köögikombaini ja töötle ühtlaseks. 

Lase enne serveerimist 3-4 tundi või üle öö jahedas maitsestuda.

NB! Retsept ilmus ka raamatus "Nami-Nami. Maailma maitsed 1" (Varrak, 2013), foto tegi Juta Kübarsepp. 

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 31.10.2010 03:50

Üle öö seismine tegi dipi eriti heaks.Kohe väga heaks.

Aniitram
postitatud 16.09.2014 12:30

Mõnus!