Seene-paprika-tomatihoidis

Midagi letšo ja seljankapõhja vahepealset, mida sobib talvel kasutada nii praekõrvasena kui ka seenesupipõhjana :) Mina kasutasin kukeseeni, aga sobivad ka teised metsaseened.

Kogus
2 liitrit
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 kg värskeid kukeseeni

1 kg tomatit

500 g paprikat

500 g sibulat

1 terve küüslaugumugul

100 g rapsiõli või päevalilleõli

1 sl suhkrut

1 sl jämedat soola

1-2 sl 30% äädikat

Valmistamine

Puhasta seened ning kuumuta kuivas potis, kuni seentest eraldunud vedelik on osaliselt aurustunud.

Lisa puhastatud ja tükeldatud paprikad, tomatid ja sibulad ning hakitud küüslauk. Kalla peale õli. Kuumuta tasakesi keemiseni, maitsesta soola-suhkruga ning hauta tasasel tulel umbes 30 minutit, kuni potis on piisavalt vedelikku. Maitse - soovi korral lisa veel soola või suhkrut.

Sega juurde äädikas ja tõsta pott tulelt.

Jaota kuumadesse steriliseeritud purkidesse, kaaneta ning säilita jahedas.

Nipid ja soovitused:

  • Fotol on üks kasutusviise - kuumuta potis veidi õli, lisa tükeldatud kanakintsufilee, pruunista. Siis lisa klaasitäis riisi, kuumuta läbi. Lisa purgitäis hoidist ja seejärel purgitäis vett, hauta valmimiseni. Lihtne ja maitsev.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Elsa
postitatud 28.08.2023 22:44

Retsepti juhises oli puudu koht, kus tulnuks äädikat lisada. Hilisõhtuse uimase peaga ei märganud ka ise enne, kui juba kõik purgis... :/

Pille
postitatud 29.08.2023 17:55

Kolmas lõik :)