Tikri-purukook

Vitamiinirikkad tikrid sobivad hästi koogi sisse. Purukoogis jäävad need mõnusalt hapukaks täidiseks.

Kogus
kümnele kuni kaheteistkümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Purutainas:

250 g külma võid

240 g nisujahu (u 4 dl)

2 tl küpsetuspulbrit

100 g jahvatatud mandleid

1.5 dl heledat muscovado suhkrut

Vahele:

300-400 g tikreid

1 dl suhkrut

Lisaks:

50 g mandlilaaste

Valmistamine

Pane tükeldatud või, küpsetuspulbriga segatud jahu, jahvatatud mandlid ja suhkur kaussi ning haki ühtlaseks puruks.
Kata väike nelinurke ahjuplaat (18x27 cm) küpsetuspaberiga. Suru 2/3 tainapurust plaadi põhjale ja äärtele.
Sega puhastatud tikrid suhkruga ja laota põhjale.
Sega mandllaastud ülejäänud tainapuruga ja puista tikritele.
Küpseta 180-kraadises ahjus 50-60 minutit ehk kuni kook on kuldpruun.
Lase jahtuda ja lõika ruutudeks.

Retsept on ajakirjast Pereköök (juuli 2010), mugandustega.
LISA KOMMENTAAR

Koopatibi
postitatud 23.07.2013 19:52

Purukook nagu purukook ikka :) Soojalt vaniljejäätisega väga hea. Mandlilaastud jäävad hamba all mõnusalt krõmpsud.

Kati
postitatud 05.08.2014 15:54

Mulle väga maitses. Võid lisasin natuke vähem ja kasutasin demerara suhkrut, aga tuli ikkagi väga hea.