Jõulune panna cotta astelpajumarjadega

Jõuluseks teeb selle Itaalia stiilis desserdi kardemon, samuti katteks kasutatud aprikoosimoosi-astelpajumarjasegu.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

3 lehte MEIRA želatiini

2 dl vahukoort

2 sl suhkrut

2 dl keefirit või joogiskyri

1 tl jahvatatud kardemoni

Peale:

1 dl aprikoosimoosi

1 dl astelpajumarju

Valmistamine

Pane želatiinilehed 5 minutiks külma vette likku.

Kuumuta suhkru ja kardemoniga maitsestatud vahukoor aeglaselt keemiseni, siis tõsta pott tulelt ja sega juurde keefir või joogiskyr.

Suru želatiinilehed kuivemaks ja sega ükshaaval koore-keefirisegu hulka.

Kalla magustoiduvormidesse ja pane vähemalt 5 tunniks külmkappi tahenema.

Enne serveerimist kuumuta aprikoosimarmelaad potis, sega õrnalt juurde astelpajumarjad. Jaota panna cotta magustoitudele.

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Kajakas
postitatud 23.01.2012 21:18

Tegin seda panna cottat aastavahetuseks. Mulle väga meeldis ja imelihtne teha ka. Eriti väga meeldis mulle kaste, nii nutikas.

Helga
postitatud 03.12.2012 21:05

Superlihtne ja mõnus! Teen kindlasti veel!

Maiasmokk
postitatud 20.11.2016 11:22

Njom njom :P

Kaare
postitatud 16.12.2016 12:01

Mulle meeldis! Mõnus kooslus.