Grillitud tandoori-tofuvardad mündi-jogurtikastmega

Indiapärane suupiste. Serveeri koos porgandisalati ning naan-leibadega.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
25 minutit + maitsestumine
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sl tandoori-karripastat

2 dl paksu kreeka jogurtit

285 g tofu juustu

1 sl õli

250 g riivitud porgandit

50 g rosinaid

1 tl röstitud musti sinepiseemneid

0.5 sidruni mahl

12 väikest naan-leiba

10 cm jupp jämedalt riivitud kurki

1 sl hakitud värsket münti + veel veidi garneerimiseks

soola ja musta pipart

Valmistamine

Sega suures kausis tandooripasta ja 2 sl jogurtit. Lisa tofukuubikud ning lase vähemalt 30 minutit maitsestuda.

Pane 8 puitvarrast külma vette ligunema.

Lüki marineeritud tofukuubikud varda otsa. Pintselda õliga ning küpseta kuumas grillahjus 3-4 minutit igast küljest, kuni tofu on kuldne.

Samal ajal sega riivitud porgand, rosinad, sinepiseemned ja sidrunimahl omavahel.

Kuumuta naan-leivad ahus soojaks.

Sega ülejäänud jogurt hakitud mündi ja riivitud kurgiga. Maitsesta.

Tõsta grillitud tofuvardad taldrikutele, pealt mündijogurtit ning kõrvale porgandisalat ning naan-leivad.

Loe veel:

Retsept on Briti ajakirjast "BBC Vegetarian Good Food" (July 1999, Tandoori tofu skewers with minty yogurt)

LISA KOMMENTAAR