Südasuvine kukeseenesupp

Tore vaheldus seenepüreesuppidele.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

200 g kukeseeni

1 sibul

2-3 porgandit

1 l köögiviljapuljongit

5-6 värsket kartulit

100-200 g rohelisi või kollaseid aedube

pool väiksemat lillkapsast

peotäis värskeid herneid

praadimiseks õli

Serveerimiseks:

värsket tilli

värsket peterselli

Valmistamine

Puhasta seened, vajadusel tükelda. Koori ja haki sibul. Koori ja tükelda porgandid. 

Kuumuta potis seened, kuni neist eraldunud vedelik on aurustunud ja seened veidi pruunistunud. Lisa veidi õli ning hakitud sibul, maitsesta kergelt soola-pipraga ja prae 5-6 minutit. Tõsta seened ja sibul kõrvale (nt väikesesse kaussi ootele).

Lisa potti tükeldatud porgandid ja veidi õli, prae aeg-ajalt segades 5 minutit. Lisa potti puljong ja kuumuta keemiseni. Lisa tükeldatud kartulid, oad ja lillkapsas. Keeda umbes 15 minutit, kuni köögivljad on pehmed.

Pane hulka seene-sibulasegu ja puhastatud herned, keeda koos mõni minut. Puista peale hakitud maitseroheline, timmi maitse parajaks ja serveeri.

LISA KOMMENTAAR

Kuts
postitatud 06.08.2010 12:01

täiesti sulnis kukeseenesupp. Õnneks saab seda ka talvel kerge vaevaga teha, loomulikult piisava kukeseentevaru olemasolu korral. 5+, soovitan.

Pille
postitatud 23.09.2016 10:52

Kutsi tehtud foto:

Mari
postitatud 09.07.2014 19:19

Jah, oli hea!

Merike Pärnmets
postitatud 22.07.2017 08:05

Hea lahja supp õhtuks!