Hautatud lehtpeet

Lehtpeedi e. mangoldi kirevad varrerootsud teevad toidu atraktiivseks. Kasuta kindlasti hästi värsket lehtpeeti - vaid siis maitseb see hästi!

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

suur kimp lehtpeeti

2 sl oliiviõli

väike küüslauguküüs

näpuotsatäis tšillihelbeid

2-3 sl vett vajadusel

1 tl võid

soola

Valmistamine

Pese lehtpeedid hoolega, lõika ära varrerootsu alumine kolmandik, mis on üsna puine. Haki lehed 2-3 cm laiusteks ribadeks.

Kuumuta pott keskmisel tulel. Lisa oliiviõli, mõned küüslauguviilud ning tšillihelbed. Prae segades umbes minut aega. Lisa lehtpeet ja kata pott kaanega. Hauta umbes 5 minutit, siis piilu potti. Kui lehed kuivad on, siis lisa paar lusikatäit vett. Pööra lehed potis ringi ning kata pott jälle kaanega ja hauta veel 5 minutit.

Maitsesta soolaga, lisa veidi võid ja sega läbi. Tõsta serveerimisnõusse ja serveeri.

Retsept on Simple Recipes toidublogist, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse.

LISA KOMMENTAAR