Koori 5 kiivit ja püreesta.
Vahusta munakollased suhkruga.
Lisa kiivipüree, apelsinimahl ja portvein.
Lisa vahustatud koor ja jaota magustoidupokaalidesse.
Kaunista kiiviviilude, maasikate või riivitud šokolaadiga.
Retsept on taani ajakirjast Femina 10/1991. Pildid tegi MARI-LIIS.
Tegin kreemi 5-st suurest kiivist, koort oli 200 ml. Portveini ei lisanud (lapsed!). Kreemina ei olnud midagi erilist, vahukoore maitse oli kuidagi liiga esil.
Külmutamiseks segasin kreemi hulka veel ühe suure supilusikatäie suhkrut, ja segasin ka külmuvat segu 3 korda pooletunniste vahedega. Jäätis oli väga maitsev- värske ja hapukas.
Kiivid, millest kreemi (jäätist) teha, peavad olema kindlasti hästi küpsed, pehmed.
Kiivikreem
Kiivikreemi võib ka sügavkülmutada ja kiivijäätisena serveerida.