Kiivikreem

Kiivikreemi võib ka sügavkülmutada ja kiivijäätisena serveerida.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

6 tk küpset kiivit

2 tk munakollast

4 sl suhkrut

2 sl apelsinimahla

1-2 sl portveini või madeirat

2.5 dl 35% rõõska koort

Valmistamine

Koori 5 kiivit ja püreesta.
Vahusta munakollased suhkruga.
Lisa kiivipüree, apelsinimahl ja portvein.
Lisa vahustatud koor ja jaota magustoidupokaalidesse.
Kaunista kiiviviilude, maasikate või riivitud šokolaadiga.

Retsept on taani ajakirjast Femina 10/1991. Pildid tegi MARI-LIIS.
LISA KOMMENTAAR

Mari-Liis
postitatud 08.04.2010 22:27

Tegin kreemi 5-st suurest kiivist, koort oli 200 ml. Portveini ei lisanud (lapsed!). Kreemina ei olnud midagi erilist, vahukoore maitse oli kuidagi liiga esil. Külmutamiseks segasin kreemi hulka veel ühe suure supilusikatäie suhkrut, ja segasin ka külmuvat segu 3 korda pooletunniste vahedega. Jäätis oli väga maitsev- värske ja hapukas. Kiivid, millest kreemi (jäätist) teha, peavad olema kindlasti hästi küpsed, pehmed.