250 g toasooja pehmet võid
250 g suhkrut
100 g rosinaid
180 g nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
4 dl kaerahelbeid (sh 2 dl täisterahelbeid (100 g) ja 2 dl kiirhelbeid (100 g))
1 dl 10% rõõska koort
Vahusta toasoe või suhkruga kohevaks. Sega kuivained omavahel, sega vaheldumisi rõõsa koorega võivahu hulka.
Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile tainapallid, jäta piisavalt suured vahed küpsiste vahele, sest tainas vajub küpsedes laiali.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 10 minutit, kuni küpsised on servadest kuldpruunid.
Ei meeldinud kohe üldse. Rasvaine kogus on ikka meeletu. Küpsetasin kaks pannitäit ära. maitse oli ülirasvane ja lääge ja seda isegi koos kohviga. Viimasele kolmandikule lisasin muna ning suure peotäie kaerahelbeid, siis sai magusad kaerahelbepätsid, mis olid täitsa head.
maitse asi...olen neid valmistanud korduvalt, minu ja laste lemmikud, jahtunult mõnusalt krõbedad. kohviga nii head:)
Väga head küpsised! Minul tulid sellised krõbedikud ja mitte nii kõrged või pontsakad, nagu pildil, aga just selliseid ma soovisingi. Läheb kindlasti kordamisele :)
Tere. Appi! Mitte mingisuguseid küpsiseid ei tulnud. Võiplönnid tulid. Ajasin retseptis näpuga järge. Terve ülejäänud taigna viskasin minema, kausitäis kallist kraami. Väga pettunud.
Küpsetaja - pildil on näha, et Sul on tainas lihtsalt laiali valgunud. Võimalikke põhjuseid on kaks - kas polnud siiski komponendid õigesti kaalutud ja/või ei olnud ahju _tegelik_ kuumus 200 C, vaid madalam. <p>Retsepti ma ei süüdistaks - korduvalt testitud ja igati heaks kiidetud. </p>
Ei saa aru mille kallal siin vingutakse. Tegin täpselt retsepti järgi ja sain väga mõnusalt õhukesed ja mahedad küpsised. Retseptile panin omalt poolt juurde ainult šokolaaditükikesi, mis andis veel juurde head lisamaitset. Väga hea retsept, kindlasti teen uuesti! :)
Küpsis ei hoidnud kuju ehk et valmis röstitud kaerahelbepudi ????
Õhulised kaerahelbeküpsised
Suured, õhulised ja väga maitsvad kaerahelbeküpsised, mille retsept on pärit sõbranna Kristiina käest.