Pollo alla cacciatora e. jahimehe kanahautis

Cacciatore on Itaalias levinud roog kana- või jäneselihast. Eriti hästi maitseb see pehme maisimannapudru ehk polentaga, aga võib kana pearoana serveerida ja tomatikastet pastakastmena kasutada. Kui serveerid pearoana, siis paku kõrvale värsket rohelist salatit või näiteks keedetud valgeid cannellini-ube. 

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
50 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 terve broilerkana või piisavalt kanakoibi ja -kintse

soola ja musta pipart

veeretamiseks nisujahu

oliiviõli

2 värsket rosmariinioksa

2 salveilehte

4 küüslauguküünt

4 loorberilehte

pool pudelit punast veini (nt Chianti)

400-800 g konservitud Itaalia ploomtomateid

peotäis musti oliive

soola ja suhkrut

Valmistamine

Kui kasutad tervet kana, siis jaota see esmalt tükkideks. Maitsesta kanatükid soola ja pipraga, veereta kergelt jahus*. 

Kuumuta oliiviõli suurel pannil, lisa kanatükid ja pruunista mõõdukal tulel ümberringi. Tõsta kõrvale. 

Lisa pannile hakitud küüslauk, rosmariin ja salveilehed. Kuumuta paar minutit. Pane kanatükid uuesti pannile, tõsta kuumust. Lisa loorberilehed ja vein ning keeda kaste kokku (ehk lase veinil aurustuda). 

Nüüd lisa pannile tomatid, näpuotsaga soola-suhkrut, kata kaanega ja hauta pool tundi. Lisa oliivid ja hauta veel pool tundi. 

Nipid ja soovitused:

  • Gluteenivaba versiooni jaoks võid kanatükke veeretada nt maisitärklises - või üldse jahu mitte kasutada. 
  • Jamie Oliveri raamatus "Jamie's Italy" on lisatud maitseks ka mõned anšoovisefileed, kasutatud rohelisi ja musti oliive.
  • Joogiks sobib hea Chianti! 

NB! Retsept ilmus ka raamatus "Nami-Nami. Maailma maitsed 1(Varrak, 2013), foto tegi Juta Kübarsepp

LISA KOMMENTAAR