Hernesupp pesto ja kalapulkadega

Lihtsale hernepüreesupile on maitseks lisatud pestot ning peale tõstetud krõbedaks praetud kalapulgad. Peaks meelitama ka lapsed hernepüreesuppi sööma.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

400 g külmutatud herneid (nt Härmavili)

4 kartulit

1 l kuuma köögiviljapuljongit

250 g kalapulki

3 sl rohelist pestot

Valmistamine

Koori kartulid, lõika kuubikuteks. Pane herned, kartulikuubikud ja köögiviljapuljong potti. Kuumuta keemiseni, siis hauta 10 minutit, kuni kartul on pehme.

Grilli või prae samal ajal kalapulgad krõbedaks. Lõika kuubikuteks, hoia soojas.

Tõsta kolmandik hernestest ja kartulikuubikutest vahukulbiga kõrvale. Püreesta ülejäänud supp ühtlaseks, siis sega juurde kõrvalepandud herned ja kartulid ning pesto.

Kuumuta supp läbi, jaota supikaussidesse ning tõsta peale kalapulgakrutoonid.

Retsept on mugandatud Briti ajakirjast BBC Good Food (Pea and Pesto Soup with Fish Fingers Croutons).

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Aire1
postitatud 16.03.2010 19:59

See supp on väga maitsev ja tööpäeva õhtuks hästi lihtne ja kiirelt valmiv.

Meringue
postitatud 19.03.2010 23:09

Väga lihtne ja mõnus argipäevaroog.

Ullike
postitatud 30.03.2010 09:47

Kvalifitseerus väga hääks. Ainult tabamatuks jääb, mis osas seda siiski kalasupiks võiks pidada: kas ainult kalapulkade pärast? No vahet pole - see supp jääb kindlasti püsimenüüse!

Lorena Loore @ FB
postitatud 21.01.2013 12:09

Jõulujärgseks dieediks Prantsusmaal on erinevad püreesupid ideaalsed, aga see supp oli midagi ERITI ägedat! Isegi prantslased kiitsid taevani!

Tiina Lepik
postitatud 09.02.2016 10:32

Hea idee, tänan.