Lasanje rosmariinise veisehakklihakastmega

Tegemist on kergelt tuunitud Anni Arro lasanjeretseptiga. Igati hea vormiroog, kus lasanjele iseloomulikku valget kastet asendab lihtsalt riivitud juust.

Nami-Nami soovitab kasutada Italpasta tooteid.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

10 lasanjeplaati (umbes)

Hakklihakaste:

2 sl õli

2 sibulat

4 küüslauguküünt

paar oksa värsket rosmariini

1 kg veisehakkliha

0.5 dl kuiva valget veini või šerrit

70 g kontsentreeritud tomatipastat

800 g purustatud konservitud tomatit (2 x 400 g purki)

soola ja musta pipart

2 sl kuivatatud punet

Vahele:

200 g riivitud juustu

200 g riivitud mozzarella juustu

värsket basiilikut

Valmistamine

Valmista esmalt hakklihakaste. Selleks kuumuta suurel pannil või potis õli, lisa hakitud sibul ning prae umbes 5 minutit keskmisel kuumusel, kuni sibul pehmenema hakkab.

Lisa hakitud küüslauk ja rosmariin ning prae segades veel paar minutit. Tõsta kuumust, lisa hakkliha ning prae pidevalt segades, kuni hakkliha pruunistub kergelt.

Lisa valge vein või šerri ning kuumuta minut aega. Lisa tomatipasta, sega läbi, siis lisa purustatud konservitud tomatid. Maitsesta soola, pipra ja kuivatatud punega ning hauta kastet keskmisel kuumusel 15-20 minutit.

Võta suur lasanjevorm ning määri põhi õliga. Laota põhja kiht lasanjeplaate, peale tõsta ühtlase kihina kolmandik hakklihakastmest, siis mõned katkirebitud basiilikulehed ning kolmandik riivitud juustust. Siis jälle kiht lasanjeplaate-hakklihakastet-basiilikut-juustu ning siis veel kord, nii et saad kõiki komponente kolm kihti.

Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni roog on läbi küpsenud ja pealt kuldne. 

Võta ahjust välja ning lase enne serveerimist 10-15 minutit taheneda - siis on lasanjet kergem tükkideks lõigata.

Kõrvale paku rohelist salatit.

LISA KOMMENTAAR