Hoidistamine 2011

Pille
Nami-Nami peakokk
2011-08-23 15:49:03
Seenekas:
Kiilike:
Nädalavahetusel sai purki soolaseeni, kuuseriisikatest koos tomatitega hoidis mida saab nii salatina süüa kui supiks teha, viilutatud kurki marineerisin, lisaks ploomikompotti mõned purgid aga rohkem neid varaseid ploome ei tee(vist muutub koor mõrkjaks kuumutamisel) . Täna õhtul peaks ära tegema klaarid mis saadeti moosi tegemiseks.
Kiilike, kas saad tomatitega kuuseriisikate hoidise retsepti kohta vihje lisada? Kõlab huvitavalt ja kuuseriisikatest ei oska enam midagi mõistlikku peale marineerimise teha. :)
Kuna mina pole ühtegi kuuseriisikat veel tänavu näinud (oma aias vaid kasepuravikud tänavu ja ämm pole kuusekaist rääkinud), siis kas ma tohiks alandlikult uurida, kas Kiilikesel oleks võimalik millalgi üks purk mulle ka ärida? Seenekesega nõus, see hoidis kõlab põnevalt :P

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Kiilike
Abikokk
2011-08-23 23:16:52
Pille:
Seenekas:
Kiilike:
Nädalavahetusel sai purki soolaseeni, kuuseriisikatest koos tomatitega hoidis mida saab nii salatina süüa kui supiks teha, viilutatud kurki marineerisin, lisaks ploomikompotti mõned purgid aga rohkem neid varaseid ploome ei tee(vist muutub koor mõrkjaks kuumutamisel) . Täna õhtul peaks ära tegema klaarid mis saadeti moosi tegemiseks.
Kiilike, kas saad tomatitega kuuseriisikate hoidise retsepti kohta vihje lisada? Kõlab huvitavalt ja kuuseriisikatest ei oska enam midagi mõistlikku peale marineerimise teha. :)
Kuna mina pole ühtegi kuuseriisikat veel tänavu näinud (oma aias vaid kasepuravikud tänavu ja ämm pole kuusekaist rääkinud), siis kas ma tohiks alandlikult uurida, kas Kiilikesel oleks võimalik millalgi üks purk mulle ka ärida? Seenekesega nõus, see hoidis kõlab põnevalt :P
:D ikka on aga nagu aru saan jääb see järgmise kuu teise poolde, tuleta mulle meelde siis . Eeldatavalt liiklen ma siis ka kesklinnas 3x nädalas(õhtuti).

kiilikese köögikatsetused

Ullike
Abikokk
2011-08-24 15:07:27
Kas äkki keegi oskab häid vihjeid anda: mul kausitäis ülekasvanud kurke. No liiga suured, et purki marineerima panna ja lihtsalt hapukurk me majas ei lähe eriti. Kas on võimalik neid kuidagi viiludena millegagi koos sisse teha. No ei leia hetkel kuskilt midagi....aga mälusopis on udune mälestus, et kunagi sai miskit tehtud.

Söömine on ainuke töö, mis toidab

Domori
Kokaõpilane
2011-08-24 17:53:37
Ullike:
Kas äkki keegi oskab häid vihjeid anda: mul kausitäis ülekasvanud kurke. No liiga suured, et purki marineerima panna ja lihtsalt hapukurk me majas ei lähe eriti. Kas on võimalik neid kuidagi viiludena millegagi koos sisse teha. No ei leia hetkel kuskilt midagi....aga mälusopis on udune mälestus, et kunagi sai miskit tehtud.
Maire Suitsu & Co "Hoidistes" on kurgi-sibulasalati retsept. Päris hea salat, sobib hästi lihatoitude juurde. Kui ei ole väga suur sibulasõber, siis võib sibulaid vähem panna, retseptis toodud kogus on päris suur. Namist ma seda retsepti ei leidnud, seega lisan siia. 1kg kurke 0.5 kg sibulat 5 tl soola 5 tl suhkurut 1 dl õli 3 tl äädikat (30%) kimp tilli Koori ja viiluta kurgid, lõika sibulad rõngasteks. Sega kausis kurk, sibul, sool, suhkur, õli, äädikas ja hakitud till, lase 3–6 tundi toatemperatuuril seista. Tõsta salat koos tekkinud vedelikuga purkidesse ning kuumuta ilma kaaneta 15 minutit kuumaveevannis. Sule kohe õhukindlalt.
Mann
Abikokk
2011-08-24 17:54:35
Ullike:
Meil vanaema teeb vürtsikat kurgisalatit neist. Hetkel mul retsepti käepärast pole, aga katsun hiljem otsida.
Pille
Nami-Nami peakokk
2011-08-24 18:49:52
Mann:
Ullike:
Meil vanaema teeb vürtsikat kurgisalatit neist. Hetkel mul retsepti käepärast pole, aga katsun hiljem otsida.
Meie perele jätkub see väga: kurgi-sibulasalat. Ning ämbrisalatisse läheb kurki - võid ju rohkem kurki, vähem muud.. Neid pole ma ise proovinud, aga seal läheb päris korralikult kurki: Kirju pangesalat Toome salat

Ullike
Abikokk
2011-08-24 20:03:59
Pille - suured tänud sulle! Toome salatit ma ilmselt silmas pidasingi - lihtsalt nimi, mille järgi otsida ei tulnud meelde. Veel kord suur tänu!

Söömine on ainuke töö, mis toidab

Pinnu
Abikokk
2011-08-25 07:08:08
Mul on see aasta elu esimene suur hoidistamine, kuna lõpuks ometi on oma kelder, kus asju hoida. :) Olen teinud mustsõstramahla, mustsõstramoosi, punasesõstramahla ja tarretist. Kollase tikri moos ja rabarber maasikatega sai ka purki pandud. Ja suureks kasvanud kabatšokist tegin kabatšoki-sidruni moosi. Praegu on naabrite poolt tekitatud õunauputus. Seega keedan iga päev suure potiga moosi ja keldris on valge klaari moosi tavalisel moel, ingveriga, kardemoniga ja Krügeri suviõuntest moosi. Tegin ka elu esimesed õunakompotid. Loodetavasti tuli kõik hästi välja ja säilib kenasti. Suures moosiuputuses tahaks nüüd hakata tegema midagi soolast ka. Nimelt on suures moosihulluses kurgid aiamaal nii suureks kasvanud, et niisama marineerida ei saa, ei mahu purki. Kas kurki saab ka viiludena marineerida nagu poes müüakse nn võileivakurke. Kas marinaad siis ikka tavaline? Ma pean nüüd katsetama. Ja kui tomatiuputus peaks tulema, siis teeks letšot ja ketšupit ka. Üks teistmoodi kabatšokihoidis mõlgub ka mõttes.
Mann
Abikokk
2011-08-25 17:56:42
Pille:
Mann:
Ullike:
Meie perele jätkub see väga: kurgi-sibulasalat. Ning ämbrisalatisse läheb kurki - võid ju rohkem kurki, vähem muud.. Neid pole ma ise proovinud, aga seal läheb päris korralikult kurki: Kirju pangesalat Toome salat
Meite vanaema salat
Pille
Nami-Nami peakokk
2011-08-28 16:29:28
Ma sain täna kotitäie paradiisiõunu ja tegin seda maitsvat õunapüreed. Sel korral pilti ei teinud, aga jäi täpselt sama kaunis, kui retsepti juures oleval pildil.

<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 >>