Hoidistamine 2011

Fre
Abikokk
2011-08-03 15:48:50
Ma ei tea kas küsimus saab õigesse teemasse, aga tegemist on ju hoidistamismure 2011-ga ;-). Palun soovitage hoidistamisalaseid raamatuid ja eelkõige laitke neid, mida kindlasti osta ei tasu. Nimelt olen avastanud et ma olen ikka paras hoidistustropp ja iga moosi tegemise eel kulub kolm päeva internetis.
Laurentzius
Abikokk
2011-08-03 17:21:19
Taluperenaiste hoidistes ei olnud väga palju häid ideid, ise kasutan 100 rooga Hoidised- see on väga ja Sahver-lihtsad hoidised-seal ka huvitavaid ideid.

Vanapere köögikatsetused

Kiilike
Abikokk
2011-08-04 21:45:20
Tänane päev seisnes ühe poes käiguga, külas käimisega ja tädi juures punaste sõstarde korjamisega mida suutsin korjata 3 ämbritäit siis sai jaks otsa :) Homme peaks sõstardest tulema mahl, mingit laadi tarrend ja võib-olla ka moos??

kiilikese köögikatsetused

Tiina
Abikokk
2011-08-05 00:44:03
Minu hoidistamine sel aastal piirdub kättesattunud aiaviljade sügvkülma panemisega :) Ja nüüd avastasin muidugi jalgratta, aga leidsin, et plastikust keeratava kaanega marjakrõpsude purk sobib imehästi ürtide sügavkülmutamiseks. Siiani kasutasin merevaigukarpe, aga nende kaaned ei ole eriti õhkupidavad ja täna avastasin, et ühtegi üleliigset karpi polnud kah käepärast. Krõpsupurk on paraja suurusega, plastist, neljakandiline, keeratava kaanega - mumeelest ideaalne sügavkülma panekuks. PS. Ürdid vajadusel pesen ja kuivatan, aga kui vähegi võimalik, siis vett neile ei näita, hakin ja panen karbiga sügavkülma. Näiteks basiiliku säilitamiseks ainuvõimalik viis, minu arvates.

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Kardemon
Abikokk
2011-08-05 00:56:41
Tiina:
Ja nüüd avastasin muidugi jalgratta, aga leidsin, et plastikust keeratava kaanega marjakrõpsude purk sobib imehästi ürtide sügavkülmutamiseks. Siiani kasutasin merevaigukarpe, aga nende kaaned ei ole eriti õhkupidavad ja täna avastasin, et ühtegi üleliigset karpi polnud kah käepärast. Krõpsupurk on paraja suurusega, plastist, neljakandiline, keeratava kaanega - mumeelest ideaalne sügavkülma panekuks. .
mina olen kurbusega vaadanud neid karpe, et nii kahju head karpi ära visata. Hea idee! ma ütleks :D
Fre:
Ma ei tea kas küsimus saab õigesse teemasse, aga tegemist on ju hoidistamismure 2011-ga ;-). Palun soovitage hoidistamisalaseid raamatuid ja eelkõige laitke neid, mida kindlasti osta ei tasu. Nimelt olen avastanud et ma olen ikka paras hoidistustropp ja iga moosi tegemise eel kulub kolm päeva internetis.
Sain sirvida sõbranna juures Suitsu, Kang, Virkus "Hoidised". Mulle tundub see väärt raamat olevat. Tahaks endale ka! Ise ostin üksaasta eelpool nimetatud "Sahver. Lihtsad hoidised". Sealt ma väga innustust ei saanudki :(

http://kardemon.blogspot.com

Tiina
Abikokk
2011-08-05 01:09:46
Kardemon:
Sain sirvida sõbranna juures Suitsu, Kang, Virkus "Hoidised". Mulle tundub see väärt raamat olevat. Tahaks endale ka! Ise ostin üksaasta eelpool nimetatud "Sahver. Lihtsad hoidised". Sealt ma väga innustust ei saanudki :(
Suitsu, Kangi ja Virkuse "Hoidised" on algajale päris hea raamat, sest seal on algul pikalt-laialt hoidistamise põhitõdesid selgitatud. Ja põnevaid retsepte on ka.

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Seenekas
Abikokk
2011-08-05 10:13:57
Eile sai purki mustaikamoosi ja klaarõuna-põlmarja keedist. Viimane sai väga põneva maitsega - nagu pohlamoos. Soovitan võimalusel proovida. Vahekord oli 2 osa õunu ja 1 osa põldmarju.
Fre
Abikokk
2011-08-05 10:20:14
Tiina:
Kardemon:
Suitsu, Kangi ja Virkuse "Hoidised" on algajale päris hea raamat, sest seal on algul pikalt-laialt hoidistamise põhitõdesid selgitatud. Ja põnevaid retsepte on ka.
Tänud soovituse eest, katsun poes vaadata. Peale seda kui keegi kinkis mulle Maire Suitsu Õunaraamatu mõjub nimetet autor mulle täitsa punase keelumärgina, sest nii halvasti kasutatavat raamatut mul teist ei ole. Aga äkki on täiendavad autorid aidanud usabilityl silma peal hoida.
Petu
Abikokk
2011-08-08 12:14:02
See küsimus võibolla sobib siia teemasse? (Või oleks õigem olnud rumalate küsimuste juurde panna?) No üks tuttav mul "kurtis" suure basiilikusaagi üle. Tema väitel pidi saama teha ka nii, et võib basiiliku õliga ära mikserdada ning sügavkülma panna, pesto ained tuleks juurde panna siis, kui asi on uuesti lahti sulatatud. Mis te sellest teooriast arvate? Mulle nagu terve mõistus ütleb, et vbl peaks tegema hoopis nii, et basiiliku sodiks mikserdama ja siis külmutama (kui üldse külmutada). Või hoopis kuivatada lihtsalt. Või säilib äkki õli/basiilikusegu niisamagi külmkapis ja hiljem võib juustu-küüslaugu jne juurde panna? Ideed ja kogemused on teretulnud.

http://www.facebook.com/peeter.raudvere

Laurentzius
Abikokk
2011-08-08 20:48:02
Õli hakkab ju paari kuuga rääsuma. Mina hakiks basiiliku ära paneks karpi ja külmutaks siis. Pärast on hea sealt lusikaga otse potti panna

Vanapere köögikatsetused

<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 >>