Hexy Abikokk 2011-07-30 15:46:10 |
Minul on söögitegemine väga unarusse jäänud, mõned moosid siiski olen jõudnud teha. maasika-rabarbrimoos tähtaniisiga(minu lemmik) mõnusalt magushapu rabarbridšemm rabarbri-maasikamoos vaniljega rabarbrikeedis sidruni ja ingveriga rabarbri rosinakeedis maasika-kiivimoos | |
Fre Abikokk 2011-08-02 18:27:28 |
Mul on kaks hoidistamise alast küsimust: * kas ja kuidas saaks säilitada basiilikut? * kas keegi on teinud õuna-mustsõstra moosi ja kas selline kombinatsioon on ok? Mulle nimelt tundub tavaline mustsõstramoos väga vänge ja tahaks seda mingi kättesaadava komponendiga mahedamaks muuta. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2011-08-02 18:58:25 |
Fre:
Täitsa eksisteerib selline asi, kuidas aga maitseb, ei tea :)
* kas keegi on teinud õuna-mustsõstra moosi ja kas selline kombinatsioon on ok? Mulle nimelt tundub tavaline mustsõstramoos väga vänge ja tahaks seda mingi kättesaadava komponendiga mahedamaks muuta. |
|
Zoozi Abikokk 2011-08-02 20:17:44 |
Pille:
Mina olen teinud õuna-mustsõstramoosi, aga lemmik on vaarika-mustsõstramoos. :)
Fre:
Täitsa eksisteerib selline asi, kuidas aga maitseb, ei tea :)* kas keegi on teinud õuna-mustsõstra moosi ja kas selline kombinatsioon on ok? Mulle nimelt tundub tavaline mustsõstramoos väga vänge ja tahaks seda mingi kättesaadava komponendiga mahedamaks muuta. |
|
Tiramiiiisu Kokaõpilane 2011-08-02 21:03:53 |
Fre:
Mina pesin lehed, kuivatasin ja siis pakkisin parajate portsudena toidukilesse ning sügavkülma. Võib ka karpi panna. Talvel hea tükihaaval võtta :) Mul on kaks hoidistamise alast küsimust: * kas ja kuidas saaks säilitada basiilikut? |
|
Seenekas Abikokk 2011-08-02 21:33:59 |
Sõbranna ema oli hommikul keetnud valge klaari-vaarika moosi ja SEE oli küll väga hea ja tohutult kena roosa värviga. Hästi mõnus mahe, mõlemad maitsed hästi tunda. Vahekord 2:1-le. Ise kavatsen homme teha õuna-põldmarja moosi just sel põhjusel, et põldmari üksi jääb veidi vesine ja hapu. Klaarõunad mahendavad seda ja natuke paksendavad. Vahekord 4 osa marju, 1 osa õunu. Umbes. | |
Zapxpxau Abikokk 2011-08-03 11:29:25 |
Tiramiiiisu:
Pesemine ei ole hea mõte. Kui ürdid on kas näiteks paduvihma või mõne muu teguri läbi saanud mullaseks vms, siis soovitatakse need õrnalt peenra peal puhtaks loputada ja jätta kuivama, korjata alles järgmisel päeval.
Pärast sellist spa-protseduuride seeriat - pesemine, massaaž ja mähis - oled nende eeterlikud õlid lahti kloppinud ja ei jää enam nii aromaatsed. Ja mida lühem on teekond peenralt külmkambrisse, seda parem. Iseasi kui tahad näiteks hakkida, siis ei ole väga vahet.
Fre:
Mina pesin lehed, kuivatasin ja siis pakkisin parajate portsudena toidukilesse ning sügavkülma. Võib ka karpi panna. Talvel hea tükihaaval võtta :)Mul on kaks hoidistamise alast küsimust: * kas ja kuidas saaks säilitada basiilikut? |
|
Tiramiiiisu Kokaõpilane 2011-08-03 11:53:41 |
Zapxpxau:
Aga loputasingi suures veekausis ja tõstsin õrnalt rätikule kuivama, hõõrumata. Lõhnad olid endiselt head :) Tiramiiiisu:
Pesemine ei ole hea mõte. Kui ürdid on kas näiteks paduvihma või mõne muu teguri läbi saanud mullaseks vms, siis soovitatakse need õrnalt peenra peal puhtaks loputada ja jätta kuivama, korjata alles järgmisel päeval.
Pärast sellist spa-protseduuride seeriat - pesemine, massaaž ja mähis - oled nende eeterlikud õlid lahti kloppinud ja ei jää enam nii aromaatsed. Ja mida lühem on teekond peenralt külmkambrisse, seda parem. Iseasi kui tahad näiteks hakkida, siis ei ole väga vahet.Fre:
Mina pesin lehed, kuivatasin ja siis pakkisin parajate portsudena toidukilesse ning sügavkülma. Võib ka karpi panna. Talvel hea tükihaaval võtta :)Mul on kaks hoidistamise alast küsimust: * kas ja kuidas saaks säilitada basiilikut? |
|
Kokkamas95 Abikokk 2011-08-03 14:42:08 |
Mandline kirsi-mustikamoos Rabarberi-vaarikamoos Ja kuna sellel aastal on meil tõeline kurgiuputus siis on hästi palju kurke ka marineeritud. | |
Domori Kokaõpilane 2011-08-03 15:27:20 |
Minul oli juulis käsil kirsimoos. Osal lisandiks Amaretto ja teistel kirsivesi (Kirschwasser). Kurkideni pole veel jõudnud, kuid täna peaksid mulle head Eesti kurgid koos mustsõstralehtedega kohale jõudma, siis ootab ees nii marineerimine kui hapendamine. Siinsed poe omad ei maitse mulle üldse, isegi kartulisalatis on tunda, kas on õige hapukurgiga või mingi poe jamaga :) Eile avastasin kohalikult turult ka lõpuks pisikesed kurgid, nüüd lihtsam. Siiamaani olin veendunud, et väikseid kurke siin üldse ei saa (lühikesed kurgid on olemas küll, kuid need on umbes 3 korda suuremad kui vaja oleks :)). | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |