Laurentzius Abikokk 2011-07-11 00:04:15 |
Kas tõesti läheb murakakompoti jaoks 1 kg murakate kohta vaja ainult 3 dl vett. See ei kata ju purgis kõiki marjugi? | |
ErleS Abikokk 2011-07-11 00:06:12 |
Pille:
Ma tegin ka eelmine aasta ühte aprikoosimoosi koos seemnetega, sinna lisati veel veidi hakitud rosmariini. Mulle väga maitses. Üritan sel aastal korrata, kui keegi pealinnast aprikoose toob :) Ise keedan hetkel mustikamoosi. Täna tegin kahte sorti aprikoosimoosi - seda klassikalist (6 kg puhastet aprikoose) ja siis Christine Ferberi aprikoosimoosi aprikoosiseemnetega (2 kg puhastet aprikoose; retsept nt Clotilde blogis. Tikrid jäävad homset ootama.. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2011-07-11 11:19:34 |
Laurentzius:
Kohe kindlasti :) Murakatest eraldub ka natuke mahla ja suhkur sulab ju samuti vedelikuks (suhkur + vesi = kaunis siirup).
Kas tõesti läheb murakakompoti jaoks 1 kg murakate kohta vaja ainult 3 dl vett. See ei kata ju purgis kõiki marjugi? |
|
Vandiste Abikokk 2011-07-20 18:17:28 |
Minu eilne ja tänane kirsside hoidistamine päädis 4,8 l mahla, 8,4 l (kividega) moosi, 3 l kirsi-mandlimoosi ja 1,5 l sügavkülma pistetud marjadega. Kokku hoidistatud 17,7 l kirsse. Niisama söödi ära ka suur kogus marju ning natuke tegin kookigi. | |
Merle Abikokk 2011-07-21 22:07:08 |
Aprikoosimoos seemnetega kõlab nii põnevalt! Kuidas need seemned seal sees maitsevad? Ise olen mitu aastat järjest teinud aprikoosi-amaretto moosi, igal aastal koguseid suurendades :) Maasikamoosi tegin sel aastal esimest korda, Thredahlia õpetuse järgi, püreestades ja vähe keetes. Mooosisõbrast laps kiitis heaks: | |
Tulikiisu Kokaõpilane 2011-07-22 11:15:56 |
nuniii sain just põllult 4 kg kurke. Nüüd siis peaks miskit tegema ka nendega. minu esimesed hoidised :D eks otsin siis retsepte :P | |
Kätrin Abikokk 2011-07-22 16:11:56 |
Mina tegin kirsi-amaretto-mandlimoosi Kurke olen ka teinud, aga need siis paari päevaga ära söönud, mitte hoidistanud. | |
Vandiste Abikokk 2011-07-24 23:51:52 |
"Saabusin parajasti Indiast.... Te pole Indias käinud?" Täpselt selline tunne oli, kui maalt väikese 5 liitrise punasesõstra ämbriga naasesin ning kodust kaks 10-liitrist ja ühe 5-liitrise kirssiämbri leidsin. No kas saab veel paremaid inimesi maailmas olla kui need, kes oma marju teistele jagavad ning paremat ämma ja äia annab ka otsida (nemad korjasid kirsid). Õhtuga jõudsin siis 1,5 l puhastatud marju sügavkülma panna, keeta 3,5 l läbihõõrutud punasesõstramoosi ning 3,5 l läbihõõrutud kirsimoosi. Pluss kirsijääkidest tegin koheseks joomiseks ka liitri (keedu)mahla. Homme jätkan, peaks nüüd miskit põnevat veel leiutama. Ei tea, kas mustsõstraga koos kirsid sobiksid? | |
Seenekas Abikokk 2011-07-25 10:58:03 |
Paluks vihjet, kuidas käib "läbihõõrutud" moosi valmistamine. Mul ka ämbrike punaseid sõstraid ootamas ja veel üks põõsatäis korjata. Pole neist enne moosi teinud, aga võiks ju mingi osaga proovida. :) | |
Vandiste Abikokk 2011-07-25 12:05:28 |
Keedan marjad vähese veega pehmeks (nt 2 dl vett ja 5 l marju) ning hõõrun marjaplöga läbi sõela. Siis lisan läbihõõrutud materjalile suhkru ning keedan vaiksel tulel 10 minutit, koorin vahu ja panen purki. Tahkest osas saab vahel siis vee lisamisega järelmahla keeta. Pole keeruline, aga mässamist ja nõude määrimist on palju rohkem :). | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |