Htelling Kokaõpilane 2011-07-03 13:04:15 |
Mis te arvate, kas rabarberimoosi tegemiseks on juba liiga hilja? Seda teemat lugedes tuli selline meeletu moosiisu! :D | |
Profa Abikokk 2011-07-03 14:36:45 |
Htelling:
Ei ole hilja kui rabarberit võtta on. Ise teen ka ühe satsi mõne päeva pärast. Sellist rabarberimoosi lihale.
Mis te arvate, kas rabarberimoosi tegemiseks on juba liiga hilja? Seda teemat lugedes tuli selline meeletu moosiisu! :D |
|
Seenekas Abikokk 2011-07-04 20:55:01 |
Võtsin end kokku ja jahedama ilma puhul käisin metsmaasikal. Niisuguse pisema ämbritäie tõin koju. Nüüd vaatan nõutult, kas pista niisama külma või teha toormoosiks. Kas mingeid häid muid ideid ka on? Maha jahutada on niiehknaa enne millegi tegemist mõistlik, sest meie kodumetsa "jahe" oli +25. :D | |
Pille Nami-Nami peakokk 2011-07-04 22:20:07 |
Seenekas:
Mina sööks niisama ja ülejäänud hõõruks suhkruga toormoosiks, mida säilitaksin külmkapis. Külma ei julge panna, sest iga inimese kohta, kes on edukalt sügavkülmas hoidnud metsmaasikaid, on inimene, kes pidi mõruks ja kibedaks muutunud marjad ära viskama :(
Võtsin end kokku ja jahedama ilma puhul käisin metsmaasikal. Niisuguse pisema ämbritäie tõin koju. Nüüd vaatan nõutult, kas pista niisama külma või teha toormoosiks. Kas mingeid häid muid ideid ka on? Maha jahutada on niiehknaa enne millegi tegemist mõistlik, sest meie kodumetsa "jahe" oli +25. :D |
|
Ilse Abikokk 2011-07-05 06:57:29 |
Metsmaasika seemned pidavat sisaldama mingit ainet (fragariamiin oli vist) mis teeb nad kibedaks kui seemned katki teha, niie et soovitata saumikseriga ka neid purustada. Isegi kuumtöötlemist on soovitav vältida, no ja kui sügavkülm ka nad mõruks teeb, siis ei jäägi muud üle kui kohe söögiks:) Aga mina olen puulusikaga toormoosiks hõõrunud. Sel vanal heal kombel, et segad ja segad ja segad... kuni ikka väga kõrini saab segamisest ja seisab päris hästi. ja siis küll kibedaks ei ole läinud. Ahjaa, kuivatada võib ka. | |
Pozataja Abikokk 2011-07-05 11:30:35 |
tee katki sega hapukoore ja suhkruga. ja söö kohe :) | |
Seenekas Abikokk 2011-07-05 20:45:51 |
Tänud vastamiste eest. Ise olen neid nii palju söönud, et lihtsalt ei lähe enam toas eriti peale. :) Aga kahtlasel kombel oli suur hulk neist siiski sealt külmkapist kadunud ja kaasa väitis, et TEMA neid küll ERITI PALJU ei maitsnud. Nagu mul kahju olnuks. :D Ülejäänud said toormoosiks sügavkülma. Ma lähen niikuinii homme ühele uuele raiesmikule luurele. Õnneks on selline hea tavaautoga mitte ligipääsetav koht, kuhu võõrad vast ei satu. Oleks vaid samasugune ilm nagu täna. | |
Htelling Kokaõpilane 2011-07-05 22:59:17 |
Palun abi: kuidas marineeritud rabarbri tegemisel äädikat lisada. kas läheb kohe potti juurde? kas peab lahjendama? Retsept siis siin: http://www.nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=4325 | |
Pille Nami-Nami peakokk 2011-07-10 12:28:21 |
Htelling:
Htelling, retseptis on ju kõik selgelt kirjas? Ja õunaäädikas on juba lahja, kes seda ikka enam lahjendama hakkab..
Meil oli eile suuremat sorti hoidistamine käsil. Tegin toormoosiks 1,2 kg metsmaasikaid, siis keetsin veel seda maasikamoosi (2.5 kg puhastatud marju) ja seda kirsimoosi (4,5 kg puhastatud kirsse).
Nüüd lähen poodi uute purgikaante järele, siis teen veel aprikoosimoosi ja tikrimoosi.
Palun abi: kuidas marineeritud rabarbri tegemisel äädikat lisada. kas läheb kohe potti juurde? kas peab lahjendama? Retsept siis siin: http://www.nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=4325 |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2011-07-10 23:30:58 |
Täna tegin kahte sorti aprikoosimoosi - seda klassikalist (6 kg puhastet aprikoose) ja siis Christine Ferberi aprikoosimoosi aprikoosiseemnetega (2 kg puhastet aprikoose; retsept nt Clotilde blogis. Tikrid jäävad homset ootama.. | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |