Tiina Abikokk 2011-01-17 12:08:48 |
Sadama turu juustuletis oli viimati Läti päritolu vabapidamise mune müügil. Hind oli ka hea, vaid 1.05 kümne kohta. Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Links Kokaõpilane 2011-01-18 11:46:14 |
Tiina, vaat mis kokkusattumus - käisin just turusaalis munaluurel ja tulin siia munamurest rääkima. Nimelt hakkasin siis ka laupeval neid läti vabakanamune lähemalt uurima ja ilmnes, et tegemist on ikka puurikanamunadega. Vaata muna pealt koodi, 3LV tähendabki, et puurikana ja Läti. Printisin nüüd Vet-ameti instruktsiooni välja ja tegime juustuleti müüjaga end mõlemad targemaks. Eksitav silt sai ka välja vahetatud ning müüja lubas, et tellib puurimunade kõrvale (sest ka neile on ostjaid, ilmselt just hinna tõttu) ka kodumaiseid vabamune. Hoian teid kindlasti kursis, kui õnnelike kanade munad meile müüki tulevad. | |
Links Kokaõpilane 2011-01-18 11:48:51 |
Kirsike:
Kirsike, see tore lett oli Marvella: http://marvella.ee/ Me loodame nad ikka varem või hiljem ka Sadama turule igapäevaselt müüma saada. Väga tublid tegijad on ja kaup ka korralik.
Help needed!!! Terviselaadal oli üks lett ungari maitseainete, letšode ja muu sellisega. Müüjal ei olnud mulle kontakte anda, näitas ainult oma internetilehe nime/logo. Mul aga vana pea ja googeldamine ei andnud tulemust. Kas keegi teab, kellega võis tegemist olla? |
|
Links Kokaõpilane 2011-01-18 11:49:58 |
Pille:
Kodumeeskokk käitub nagu ikka üks õige kukk :D
Kodumeeskokk:
Kulla Kodumeeskokk - need templijäljendi nr 1, 2 ja 3 on kindla ja reglementeeritud tähendusega, mis seotud kanadele ettenähtud ruumi suuruse ja toiduga ja liikumisvabadusega. Mul on tunne, et Sa pole üldse asjale pihta saanud, millest siin siiski juttu käib. Kana ei peagi talvel saama lumehunnikus möllata (me omad küll aeg-ajalt üritavad kuudipuhastuse ajal lumme uudistama põigata). Jutt on kanadest, kes on kitsasse puuri aheldatud vs kanadest, kes vähemalt sobiva ilma puhul saavad ringi siblida.
Ei ole vaja siin oma üleolekut vms demonstreerida, tuleks vist hoopis konkreetseid reglemente lugema hakata...Links:
Vaatame aknast õue ja mõtleme kus need kanad praegu "rõõmsalt " lumehunnikutes möllavad. Linnainimesed :)))Need 3-ga munad - ma tean, mida te räägite. Läksin ise ka õnge, kodus hakkasin templit lähemalt uurima. Ilmselt on turukaubandusse teatud bluff alati sisse kirjutatud, aga see on komme, mis siit majast välja rookida tuleb! Võimalik muidugi, et müüjad esiotsa veel isegi ei teadnud, mis on mis, aga ühesõnaga oleme teadlikud ja jälgime olukorda :) Mis õnnelikke kanu puudutab, siis nimeta kuidas tahad, mõte jääb samaks - oma elupäevad vabalt mööda õue kaarutanud ja ussikesi nokkinud kana rõõm annab munale ikka erilise lisandväärtuse :) Nii et miks mitte neid rõõmsateks munadeks nimetada. |
|
Tiina Abikokk 2011-01-18 12:17:28 |
Links:
Häh, ma olen ikka arvanud, et müüjaid tuleb usaldada :( Tiina, vaat mis kokkusattumus - käisin just turusaalis munaluurel ja tulin siia munamurest rääkima. Nimelt hakkasin siis ka laupeval neid läti vabakanamune lähemalt uurima ja ilmnes, et tegemist on ikka puurikanamunadega. Vaata muna pealt koodi, 3LV tähendabki, et puurikana ja Läti. Printisin nüüd Vet-ameti instruktsiooni välja ja tegime juustuleti müüjaga end mõlemad targemaks. Eksitav silt sai ka välja vahetatud ning müüja lubas, et tellib puurimunade kõrvale (sest ka neile on ostjaid, ilmselt just hinna tõttu) ka kodumaiseid vabamune. Hoian teid kindlasti kursis, kui õnnelike kanade munad meile müüki tulevad. Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Ilse Abikokk 2011-01-18 13:14:26 |
http://www.loomakaitse.ee/?q=farmanimals_and_intensive_farming_of_egg_chickens siin on väga täpselt see munade teema lahti seletatud:) | |
Kodumeeskokk Kokaõpilane 2011-01-20 09:11:16 |
Kallid foorumlased - pole kedagi solvata tahtnud,kuid mulle lihtsalt tundus et mõnede asjadega on üle pingutatud just reklaami-turunduse mõttes. Reklaamlaused - õnnelike kanade munad, õnnelike lehmade piima ja õnnelike rebaste nahk (no need rebased kes vabalt metsas ringi jooksevad enne kui jahimees nad maha laseb) - on pigem tarbijaid eksitav. Aus oleks öelda nii nagu määruses ongi kirjas - kas siis vabakanad,õrrekanad,ökokanad( kes lisaks vabapidamisele saavad ka ökoloogilist toitu). Ega siis vabakäigu vang ei ole vähem vang ,kui see kes üksikkongis istub. Eespool mainisin ka ,et usun et tervematel kanadel on tervemad munad , kuid selliste reklaamlausete (õnnelik) kasutamine nagu ma eespool kirjeldasin, ajas natuke mind turri. Olen ise maal kasvanud ja elanud ,ning oli meie majapidamises ka kanu ,kes talvel seasulu kohale ehitatud õrrel istusid. Kuid kas nad olid õnnelikud?? Kas nad armastasid oma kukke ja kas nad unistasid oma tibude haudumisest? Ei tea... Ok. Rohkem teemat ei puuduta, lihtsalt selgitasin juurde - muidu jääb alati Pillele viimane sõna millega ta mind plangu külge naelutab. Lõpetuseks soovin kõikidele kanadele head kuke ja tibuõnne :) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2011-01-20 09:20:18 |
Kodumeeskokk:
Rahu. Ärme Sadama turu teemat tõesti rohkem selle muna- ja kanateemaga risusta, sest see pole Sadama turu teema.
Ja Pillel peakokana on täitsa õigus siin viisakuse piirides viimast sõna võtta ja plangu külge naelutada. Hetkel on muidugi ka hormoonide teema - viiendat päeva kahelapseemana on peakokal emotsioonid ka veidi rohkem laes, eks :D
Ok. Rohkem teemat ei puuduta, lihtsalt selgitasin juurde - muidu jääb alati Pillele viimane sõna millega ta mind plangu külge naelutab. |
|
Kopraonu Kokaõpilane 2011-01-22 20:02:05 |
Rõõmsate kanade munad peaksid vist algselt Kurtnast pärit olema.Vene ajal oli plaanimajandus ja siis pidi mingi % ka õrrekanu olema.Nende kanamunadele saigi nimeks rõõmsate kanade munad.Kui mul lähiajal munapakendusruum ära tunnustatakse luban teile 0-algavaid mune. Vabandan et seda munateemat ikka jätkasin. | |
Links Kokaõpilane 2011-02-03 17:44:54 |
Kopraonu:
Kopraonu, see oleks küll tore! Sadama turg ootab rõõmuga neid rõõmsaid mune. Kusjuures mina olen küll seda meelt, et vabakäigukanavang, kes tiibu sopsutada ja õrrel passida saab, on ikka raudselt õnnelikum, kui vaeseke, kes enda suuruses kastis istub ja hormoonidega priskeks söödetakse. Food inc on hea film, kui veel näinud ei ole.
Rõõmsate kanade munad peaksid vist algselt Kurtnast pärit olema.Vene ajal oli plaanimajandus ja siis pidi mingi % ka õrrekanu olema.Nende kanamunadele saigi nimeks rõõmsate kanade munad.Kui mul lähiajal munapakendusruum ära tunnustatakse luban teile 0-algavaid mune. Vabandan et seda munateemat ikka jätkasin. |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |