SADAMA TURG, TALLINN

Links
Kokaõpilane
2010-12-19 13:33:53
Pidasime eile lavaššimeestega nõu nende puuviljaleti üle. Mehed said ise ka aru, et Sadama turg ei ole see koht, kus on mõtet banaani ja poola õuna müüa. No katsetasid ja nägid, ma ei käinud neile väga kanna peale. Asuvad nüüd asja ajama, et Gruusiast (ega neil endil ka päris selge pole, millal nad Gruusia ja millal Georgia ütlevad :)) originaalkraami tooma hakata. Blogimises annan endast parima - blogimine kui tegevus on mul äraütlemata käe sisse juurdunud tegevus, rääkida oleks ka palju, aga see turu käimajooksmise aeg killib igasuguse loovuse ja mõttelennu. Nii et blogis saab asi vaid paremaks minna :)

Aglio e Olio\nSadama turg

Petu
Abikokk
2010-12-19 13:52:29
Kui mina eile kella yhe paiku Sadama turule jõudsin, oli suurem osa verivorste juba ära maitstud ja mõnel taldrikul vaid kruubipuru. Proovimiseks jagus veel pohladega vorsti (Saaremaa?) ja Jaani talu verivorsti, millest valisin välja viimased ning ostsin paar rõngast kaasa. Tegelikult läksingi ma Sadama turule selleks, et n-ö mittetööstuslikku verivrosti hankida. Mis ka õnnestus.

http://www.facebook.com/peeter.raudvere

Links
Kokaõpilane
2010-12-20 10:03:37
Petu:
Kui mina eile kella yhe paiku Sadama turule jõudsin, oli suurem osa verivorste juba ära maitstud ja mõnel taldrikul vaid kruubipuru. Proovimiseks jagus veel pohladega vorsti (Saaremaa?) ja Jaani talu verivorsti, millest valisin välja viimased ning ostsin paar rõngast kaasa. Tegelikult läksingi ma Sadama turule selleks, et n-ö mittetööstuslikku verivrosti hankida. Mis ka õnnestus.
See vorstipäev oli meil jah nagu tornaado - planeeritud kolme tunni asemel sai kraam degusteeritud pooleteisega. Aga jah õnneks sai pärast lihalettidest veel vorsti koju osta. KÕikide nende hääde vorstide hulgas oli minueriline lemmik Jaani kartulivorst köömnete ja hapukapsaga, sõime seda kodus veel kaks päeva. Jaaniga on jutud pooleli, et ehk saab algaval nädalal enne jõulu seda tema letist osta ka. Soovitan soojalt, õigemini kuumalt ja krõbedalt :) NB! aga üks täpsustus küüslaukude osas. Panin letiga puusse: isevekitud küüslauku müüb Fragula, see lett, mis on Saaremaa Lihatööstuse leti vastas, leti kohal kenad jaamakellad. Hää krõmps kraam on.

Pille
Nami-Nami peakokk
2010-12-20 10:10:19
Mina, meeleheitel (autota, väikese lapsega, kogukas, kaugel elav ja lumel kukkumist pelgav) koduperenaine, õhkan ja unistan, et saabub päev, kui saan usaldusväärset turulkäijat paluda, et ta ostaks mulle mõned Jaani kartulivorstid, Clayhillsi toorvorstid, ahjuleiged hatšapurid ja Nopri kohupiimakreemid ja Hallika õunad ja .... ja ... ja .... ja .... - ja need mulle väikese tasu eest kohale toimetaks. No ei pääse hetkel liikuma, ei pääse :( Ja mehel on pikad pühade-eelsed tööpäevad, nii et samuti ei pääse liikuma. Üks rist ja viletsus :(

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Marju
Abikokk
2010-12-20 10:55:40
Käisin ka lõpuks ära, tõesti täiuslik turg!. Ja Pille, mul oleks näiteks homme aega sulle neid asju tuua koos mõnede lubatud raamatutega.
Pille
Nami-Nami peakokk
2010-12-20 10:59:06
Marju:
Käisin ka lõpuks ära, tõesti täiuslik turg!. Ja Pille, mul oleks näiteks homme aega sulle neid asju tuua koos mõnede lubatud raamatutega.
Oooo!? Ohoooo??? Oooooo?? :D Suhtleme sel teemal, eks? ;)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Gardenic
Kokaõpilane
2010-12-28 14:43:00
Kui Sadama turule juurviljade müüjaid ka juurde saaks, oleks viimase peal :) Aga eriti hea on seal Iffcateringi pasteet.
Links
Kokaõpilane
2011-01-03 11:03:30
Jah, köögiviljadega on praegu kitsas käes. Ega keset talve väga suurt valikut enam kellelgi käes ei ole, suht vaikne hooaeg on. Aga ootame-vaatame, jaanuari jooksul peaks asi lahenema, mitu kontakti on töös. Iffcateringi pasteet - ma tean, mida te tunnete :) Ostsin enne aastavahetust karbikese ja sõin selle ühe õhtu ja järgmise hommikuga ära - ihuüksi, kellelegi palakestki loovutamata :P

Merit
Kokaõpilane
2011-01-06 14:21:36
Olen Sadama turul käinud mõned head korrad käinud ja tõeliselt vaimustuses heast (mahe)lihavalikust. Õunalett on ka tore ja Portugali poest saab head tuunikalakonservi! Natuke tunnen puudust suuremast juurikate valikust, mida on vist kogu turu peale ainult kaks väiksemat letti? Ja ma ei leidnud, vabaltpeetavata kanade mune, mis ei tähenda muidugi et neid seal ei müüda (tol laupäeval oli palju rahvast, ehk ei märganud).. Üks tore Lõuna-Eesti tädi müüb Võrumaa talukaupa (munad, moosid, mahlad) HansaPlanti välisukse kõrval (e-mail: laanekuklane@gmail.com). Tore oleks teda Sadamaturul näha:)

www.heatoit.com

Kolhoositar
Kokaõpilane
2011-01-07 16:00:32
Merit:
Natuke tunnen puudust suuremast juurikate valikust, mida on vist kogu turu peale ainult kaks väiksemat letti? Ja ma ei leidnud, vabaltpeetavata kanade mune, mis ei tähenda muidugi et neid seal ei müüda (tol laupäeval oli palju rahvast, ehk ei märganud)..
Mina tahaks ka väga vabapidamise kanade mune. Kui ma millalgi detsembri alguses Sadama turgu külastasin, siis üks paarike müüs seal mune. Kui küsisin, et kas rõõmsate kanade munad, siis rõkkasid nad, et jaa-jaa, ikka ikka! munadel oli aga tempel, mis algas 3-ga. seega pettumus kahekordne - inimesed ei tea, mida nad müüvad ja rõõmsate kanade mune kah ei saanud. Ving vinguks, turg ise sümpaatne. Oma tollase külaskäigu ajal sain forelllifileed linna odavaima hinnaga ja säilitusainevaba viinerit lapsele. aa üks küsimus parkimise kohta - natuke jäi ebaselgeks, kas parkimine on tasuline või tasuta? Blogist lugesin kunagi, et a la 30 min on tasuta. on see endiselt nii?
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>