Eesti parima toiduaine valimine

Netcat
Abikokk
2008-11-07 00:12:02
Pole kunagi ostnud ja pole kunagi tahtmist olnud ka osta. Midagi innovatiivset kanas ka ei näe. Ei ole ju keeruline ise kana millegagi sisse määrida ja ära toppida. Aga noh võibolla suuremate perede omanikud hindavad seda. Minu enda jaoks on terve eluka äraküpsetamine alati rohkem selline haruldane ja spetsiaalselt ettevõetud tegevus, mille jaoks poolproduktid küll mängu ei tule.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Spidur
Abikokk
2008-11-07 08:01:26
ka minul pole õnnestunud Eesti parimat toiduainet proovida...

Elina tegemised

Täpik
Abikokk
2008-11-07 08:28:49
Võitis siis ahjukana. Mida oligi avata, kuna varasemate toodete osas oli hääletanutel nn "mäluauk", oli kunagi hea, aga mis sellest enam. Huvitav see, et väidetavalt olevad eestlased maailma ühed kõvemad ahjukana (poolfabrikaadi) sööjad. Ümberkaudsetes riikites kas polevat sarnast toodet või ei ole see populaarne.... :/ Kummaline, kas pole?
Vernanda
Abikokk
2008-11-07 12:29:51
no ma valisin ka selle kana, sest muud nagu polnud ka valida. vahel olen neid ostnud kah, seda konkreetset vast mitte, kiirel ajal kõlbavad küll.

Da Vahtra Residence

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-04-01 16:07:10
Selgusid Eesti parimad toiduained eri kategooriates Eesti parima toiduaine väljakuulutamiseni on veel neli nädalat aega, kuid erinevate tootekategooriate võitjad selgusid märtsi lõpus, mil hindamiskomisjonid oma töö tulemused avalikustasid. Tooteid hindasid toidueksperdid Tallinna Tehnikaülikooli Toiduainete Instituudist, Veterinaar- ja Toiduametist, Tarbijakaitseametist, Tervisekaitseametist, Tervisliku Piima Biotehnoloogiate Arenduskeskusest, Eesti Kelnerite ja Ettekandjate Liidust, Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskoolist. Komisjonidesse kuulusid ka kaubanduskettide ostujuhid, toiduajakirjanikud. Kõik komisjonide liikmed olid läbinud eelnevalt vastava koolituse. Võitjad olid: Eesti Parim Pagaritoode 2009 - Ela 100% täistera mitmeviljasai (AS Leibur) Eesti Parim Kondiitritoode 2009 - "Kalev Praliné" pralineekompvek pistaatsiapähkliga (AS Kalev Chocolate Factory) Eesti Parim Lihatoode 2009 - Jogurti kanašašlõkk (AS Tallegg) Eesti Parim Kaste 2009 - Tooteseeria: Maitseõlid: Maitseõli rosmariini-küüslauguga, Maitseõli tilliga, Maitseõli sidruniga (AS Werol Tehased) Eesti Parim Piimatoode 2009 – Tooteseeria: Jänks jogurti-shake: Jänks Pirnimaitseline jogurti-shake, Jänks Vaarikamaitseline jogurti-shake, Jänks Vanillimaitseline jogurti-shake, Jänks Mustikamaitseline jogurti-shake (AS Maag Piimatööstus) Eesti Parim Valmistoit 2009 - Tooteseeria: AS MELECO valmistoidud: Kotletid kartulipüree ja punase kastmega, Lihapallid ahjukartulite ja seenekastmega, Kala kartulipüree ja tillikastmega, Kana riisi ja juustukastmega (AS Meleco) Hindamiskomisjoni esimehe Tallinna Tehnikaülikooli toiduainete instituudi direktori Raivo Voki sõnul on Eesti tootjad taas hakanud hindama kodumaisust, selle maitset ja olulisust. "Märkimist väärib veel, et toiduaine tööstus on liikumas tervislikkuse ja lihtsuse poole, mida selgelt näitavad ka tänavused võitjad." Kõige suuremad hüpped tootearenduses viimastel aastatel Raivo Voki sõnul on teinud jäätised ja kanatooted: "Hea meel on näha, et välismaise toodangu kõrval hakkab silma rohkem eestimaine, eriti seda just jäätiste puhul." Kõik kategooriate võitjatooted osalevad "Eesti Parim toiduaine 2009" lõppkonkursil, mis toimub 7. aprillil. Siis selgitatakse üldkomisjoni poolt välja ning autasustatakse vastava märgiga "Eesti Parim Toiduaine 2009", "Eesti Parim Toit Tervisele 2009", toidugruppide parimad uued tooted, äramärgitud tooted ja tooted, mis saavad eriauhinnad Toiduliidu koostööpartneritelt. "Eesti Parim toiduaine 2009" võitjate väljakuulutamine toimub Toiduainetööstuse aastakonverentsil 29. aprillil.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Netcat
Abikokk
2009-04-01 17:16:50
Siit ma olen ainult täisterasaia proovinud, ja minupoolest võiks see ka võita (kuigi ajab tuju pahaks, et ta margariini sisaldab, aga kas ilma margariinita on röstsaia üldse võimalik toota?)

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Gegegerda
Abikokk
2009-04-02 07:45:53
Väga tore, et minu lemmikud Jänksi sheigid said parimateks :)

www.gegegerda.blogspot.com

Uniquegirl
Abikokk
2009-04-02 22:27:57
Jänksi sheik ka minu lemmik
Profa
Abikokk
2009-04-03 15:06:29
Eesti parim toiduaine on tore asi küll, aga kuna siinkirjutajad teevad palju asju ise, siis mulle meeldiks kui valitaks erinevates kategooriates ka Eesti parim tooraine, näiteks parim liha, parim jahu, parim õli, parim hapukapsas, jne. jne.

Profa köögipool

Zapxpxau
Abikokk
2009-04-03 15:48:44
Profa:
Eesti parim toiduaine on tore asi küll, aga kuna siinkirjutajad teevad palju asju ise, siis mulle meeldiks kui valitaks erinevates kategooriates ka Eesti parim tooraine, näiteks parim liha, parim jahu, parim õli, parim hapukapsas, jne. jne.
Sama siin. Enamus tooteid, mis parima toiduaine valimisel osalevad, ei ole ma kunagi söönud. Nii iga aasta. Praegustest olen küll ühe korra Jänksi jogurtikokteili proovinud, aga kodus teen sama asja paremini ja tervislikumalt.

Zap*

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 >>