Netcat Abikokk 2011-11-29 18:58:35 |
Pille:
Mulle tundub, et ka spinatistruudel oli ohutu...
Karjala pirukates aga oli ka hüdrogeenitud rasv.
Ja tavalist croissanti ma sellelt lehelt ei leidnudki, on juustucroissant margariiniga ja täisteracroissant võiga. Ja kõige naljakam, et võisai on margariiniga, mitte võiga. Kui juba annab croissanti võist teha, siis võiks võisaia ka võist teha - või siis margariinisaiaks ümber nimetada. Võist väiksema rasvasusega asja pole ju lubatud nimetada võiks ega ka koorest mittetehtud jäätist koorejäätiseks, kuidas saab margariinist valmistatud saia nimetada võisaiaks?
Aga üldiselt, jah, kes oleks võinud arvata, et kogu sellest erinevate täidistega pirukate nimekirjast on kõige "tervislikum" croissant?
Magusate saiade koostis on tõesti masendav, eks ma teadsin seda juba ennegi, aga et lisaks saia koostises olevale margariinile on ka kõik need kreemitäidised seal sees hüdrogeenitud rasvu täis... OM kokaraamatus on küll nii moskva kui dallase saia retseptid, kuid kui üks sai sisaldab 333 kcal, siis on päris ohtlik neid plaaditäite kaupa küpsetama hakata, poest ostes saab ju ühega piirduda :( Ütleme nii,et kiire diagonaalis lugemine andis alust arvata, et enam-vähem rahulikult võib süüa tavalist ja täistera-croissanti, suhtkoht rahuliku südamega Karjala pirukaid. Dallase pirukaid ja neid kohupiimasaiakesi süües tuleb keskenduda maitsele ja mitte koostisele :P Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Silja Abikokk 2011-12-02 16:21:09 |
Linpeti Vanakooli pelmeenid meeldisid mulle väga. Paraja suurusega suutäis. Taigen meeldivalt pehme ja liha ilma kahtlaste tükkideta. Ainuke häda, et kuna taigen hea ja pehme siis tuleb kohe pelmeenid veest välja võtta ja ära süüa sest juba mõne minuti pärast on nad muidu liiga vesised. Ma vahepeal ei söönud üle kahe aasta pelmeene sest viimased UVICU "hiinlased" ajasid südame pahaks. Nüüd andsin uue võimaluse ja sain kohe hea toote kätte. | |
Netcat Abikokk 2011-12-07 16:23:04 |
Konsumis oli Salvesti hapukurk, senisest kuidagi erinevama rohelise sildiga, mitte nagu need teised Salvesti kurgipurgid on, kus on peal see nägu krimpsutav kortsus kurgi karikatuur...
Väga head hapukurgid on, piimhappega, mitte äädikaga hapendatud.
Natuke vähem soola võiks olla, aga mis sa ikka tahad, eks see igaks juhuks ole pandud
PS nüüd sama sort ka müügil Selveris. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Tiina Abikokk 2011-12-08 21:28:01 |
Proovisin täna Fazeri musta jõululeiba, peal oli silt et Parim jõulutoode 2011. Ei saanud arugi, kui terve paki nahka olin pistnud. Palju puuvilju-pähkleid ja milline lõhn! Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Netcat Abikokk 2011-12-09 12:43:11 |
Tiina:
See on tõesti hea, mul juba mitmes pakk läheb. Eriti hea veel kuumalt, röstitult. Proovisin täna Fazeri musta jõululeiba, peal oli silt et Parim jõulutoode 2011. Ei saanud arugi, kui terve paki nahka olin pistnud. Palju puuvilju-pähkleid ja milline lõhn! Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Kokkamas95 Abikokk 2011-12-12 17:34:15 |
Minu arvates on päris mõnusad Talleggi kanasnäkid juustuga. Head pisikesed ampsukesed. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-01-02 13:24:38 |
Mul päris mitu head ostu.
Kalamatsi Meierei kitsepiimast toorjuust - nii niisama kui ka soolvees - mõnusalt kreemjad ja maitsvad, viimane veidi soolasem. Kiidan! Müüakse vist ökopoodides ja Tallinna Kaubamajas ka, mina ostsin Kadrioru NOPist.
Olid ajad (ja üldsegi mitte nii ammu), kui korralikku Kreeka jogurtit sai vaid pealinna esinduspoest ja kord paari nädala tagant. Õnneks on ajad muutunud. Nt Tallinna Kaubamaja toidupoes leiab lausa kahte sorti kreeka jogurtit. Üks on Rootsis toodetav Lindhalsi oma, lisaks on müügil Poolas toodetud sini-valge pakendi sees olevad kreeka jogurtid. Viimane on hinna poolest soodsam ja vägagi mõnus.
Stockis on endiselt ehtsat Kreeka kraami saadaval (Fage Total).
Karumsi oma jäi ka kuskil silma, aga see oli veidi kreemisem (siiski oluliselt paksem, kui me kodumaised maitsestamata jogurtid).
Mul on tekkinud oma lemmik-kalapoodnik. Nimelt müüb igal laupäeval Viimsi taluturul oma kaupa Pepe Kala. Nende püsilett on vist Lõuna turul, kuhu ma eales ei satu. Samas ainult laupäeval-pühapäeval ju ka kala süüa ei taha. Kuna poodnikud elavad ise Viimsis, siis olen paar korda telefonitsi tellimuse esitanud ja kalapoodnikud on kala koduteel ära toonud lihtsalt. Neil on alati väga mõnus ja korralik värske kala valik. Nende külmsuitsulõhe meeldib mulle väga ja sel nädalavahetusel sõime mõnuga nende tervet kuumsuitsuforelli:
Netcat:
Ostsin ka prooviks, seisma ei jäänud igatahes.
Poodiumi safrani ja puuviljadega pühadesai oli ka väga mõnus. Tahtsin sellest veel saiavormi teha, aga keegi tegi vist ohtralt moosisaia endale ja saiavormi jaoks lihtsalt ei jätkunud enam..
Tiina:
See on tõesti hea, mul juba mitmes pakk läheb. Eriti hea veel kuumalt, röstitult.Proovisin täna Fazeri musta jõululeiba, peal oli silt et Parim jõulutoode 2011. Ei saanud arugi, kui terve paki nahka olin pistnud. Palju puuvilju-pähkleid ja milline lõhn! |
|
Netcat Abikokk 2012-01-02 14:33:04 |
Pille:
Poodiumi pühadesaia proovisime meiegi seekord tavapärase iseküpsetatud jõulusaia asemel.
Polnud viga, aga ausalt öeldes, iseküpsetatu on ikka parem. Võibolla oli viga ka liigses safranis, eelistan selle asemel pigem kardemoni.
Poola sinivalge jogurt on saadaval ka Prismas. Suurepärane asi, mõnusalt kallerdav. Poodiumi safrani ja puuviljadega pühadesai oli ka väga mõnus. Tahtsin sellest veel saiavormi teha, aga keegi tegi vist ohtralt moosisaia endale ja saiavormi jaoks lihtsalt ei jätkunud enam.. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Zapxpxau Abikokk 2012-01-02 14:42:25 |
Kalevi šokolaaditeemale lisaks siis, kasutasin kingituse tegemisel Kalev "White" tahvlit, sulas täiesti suurepäraselt, koostisained ka kõik toredad. Keine probleme. | |
Tiina Abikokk 2012-01-02 19:58:17 |
Pille:
Ma nüüd detsembris mitu korda ja mitmest poest seda jõululeiba otsinud, mitte kuskil ei ole! Nii saingi vaid korraks maitsta :( Netcat:
Ostsin ka prooviks, seisma ei jäänud igatahes.Tiina:
See on tõesti hea, mul juba mitmes pakk läheb. Eriti hea veel kuumalt, röstitult.Proovisin täna Fazeri musta jõululeiba, peal oli silt et Parim jõulutoode 2011. Ei saanud arugi, kui terve paki nahka olin pistnud. Palju puuvilju-pähkleid ja milline lõhn! Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
<< < 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 > >> |