Tripsakas Abikokk 2008-09-10 11:57:05 |
Meie laste viimase aja lemmik on Marianne-küpsised, leitud siitsamast Nami-namist. Alati kaovad ruttu ka tavalised kaerahelbepätsikesed. | |
Tikkk Kokaõpilane 2008-09-11 15:11:39 |
Kas keegi teab mingit taignaretsepti küpsisepressi jaoks? Mul on erinevate otsikutega press ja ma väga tahaks teada, kuidas ja kas ta üldse toimib, aga sinna vist iga tainas ei kõlba panna? Muretaignalaadne tainas vist sobiks, aga ma kardan, et paljast muretainast süüa on natuke.. ma ei teagi, igav? | |
Kardemon Abikokk 2008-09-11 22:42:57 |
Tikkk:
mis põnev asi on KÜPSISEPRESS? kuskil sellest pilti vms infot on? Kas keegi teab mingit taignaretsepti küpsisepressi jaoks? Mul on erinevate otsikutega press ja ma väga tahaks teada, kuidas ja kas ta üldse toimib, aga sinna vist iga tainas ei kõlba panna? Muretaignalaadne tainas vist sobiks, aga ma kardan, et paljast muretainast süüa on natuke.. ma ei teagi, igav? http://kardemon.blogspot.com |
|
Qsti Abikokk 2008-09-12 11:07:24 |
Kardemon:
Tikk
Basic biscuit recipe (pressiga kaasasolnud retsept)
200g butter
125g sugar
1teaspoon vanilla essence
finely ground lemon peel
1 egg
350g flour
100ml milk
Pehme rasv ja suhkur vahustada, vanilje sinna juurde. Lisada sidrunikoor ja muna ning segu korralikult läbi segada. Ettevaatlikult juurde jahu ja piim. 175 kraadi ja 10-15min.
Light shortbread biscuits (mandlitega) retsept on ka kui huvi on.
Kardemon, näiteks selline :) (on manuaalseid ja elektrilisi)
Tikkk:
mis põnev asi on KÜPSISEPRESS? kuskil sellest pilti vms infot on?Kas keegi teab mingit taignaretsepti küpsisepressi jaoks? Mul on erinevate otsikutega press ja ma väga tahaks teada, kuidas ja kas ta üldse toimib, aga sinna vist iga tainas ei kõlba panna? Muretaignalaadne tainas vist sobiks, aga ma kardan, et paljast muretainast süüa on natuke.. ma ei teagi, igav? |
|
Tripsakas Abikokk 2008-09-12 12:31:10 |
Minu meheõde kasutab küpsisepressi tihti ja kõrvaltvaadates olen näinud, et tainas on üsna tihke, st ta surub selle küpsisepressi. Tavaliselt enne veel hoiab tainast veidi külmas ka. Küsisin talt paari retsepti, mida ise ka söönud olen. Retseptid on ameerika mõõdustikus, eks igaüks võib ise kohandada, mina kahandan alati suhkrukogust. MANDLIKÜPSISED. 1 cup võid, 3 untsi toorjuustu, 1/ cup sugar, 1/2 tl mandliessentsi, 1/4 tl vanilliessentsi, 2 cup jahu. Vahusta või suhkruga, lisa toorjuust, jahu ja essentsid. Hoia tainast veidi külmas ja topi pressi, küpseta 8-10 minutit 200celsiuse juures. PIPARMÜNDIKÜPSISED 2/3 cup sugar, 1 cup võid, 1 muna, 1/2 tl soola, 2 tl vanilliessentsi, 1/4 tl piparmündiessentsi, 2 1/4 cup jahu, 60 Hershey's Chocolate Kisses. Vahusta või suhkruga, lisa muna, essentsid ja jahu. Hoia külmas, pane pressi ja küpseta. | |
Amööb Abikokk 2008-09-18 15:38:30 |
Mina valmistasin eile iirise-šokolaaditükkide-mandli küpsiseid. Gurmaan, kes loeb kaloreid on nagu prostituut, kes vaatab kella. |
|
Marit Abikokk 2008-09-21 18:54:27 |
Mina tegin õlleküpsiseid, väga maitsvad, julgen teiselegi soovitada! | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-09-27 18:29:44 |
Tegin pohla-kaerahelbeküpsiseid, mõnusalt jõulused olid :) | |
Heleen Abikokk 2008-10-03 23:40:35 |
Olen saanud kunagi ammustel aegadel kooli buffetist selliseid küpsiserattaid, üsna suured, diameeter kuskil 10cm. Ääred olid minu mäletamist mööda sakilised ja keskel oli auk. Peale oli raputatud suhkrut, kaneeli ja pähklipuru. Kas keegi oskab öelda nede küpsiste nime. Need küpsised on mind juba mitu nädalat mõtetes kummitanud. Armastus käib kõhu kaudu :) |
|
Enely100 Abikokk 2008-10-04 09:06:31 |
Heleen:
sinu jutu põhjal tulid silme ette kohe nn liivarõngad... Olen saanud kunagi ammustel aegadel kooli buffetist selliseid küpsiserattaid, üsna suured, diameeter kuskil 10cm. Ääred olid minu mäletamist mööda sakilised ja keskel oli auk. Peale oli raputatud suhkrut, kaneeli ja pähklipuru. Kas keegi oskab öelda nede küpsiste nime. Need küpsised on mind juba mitu nädalat mõtetes kummitanud. |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |