Pille Nami-Nami peakokk 2008-09-01 14:32:45 |
PilleRiin:
No ma pakun mõned siinsed variandid välja :)
Banaani–šokolaadiküpsised
Hillary Clintoni šokolaadiküpsised
Pähkli–šokolaadiküpsised
Šokolaadi-kaeraküpsised
Pähkli-rosinaküpsised
Need on nüüd kõik need USA-tüüpi "cookies" küpsised (mida suurem, seda uhkem).
Berit:
retsepti-retsepti!
ma olen aegajalt šokohoolik :)Kunagi tahtsin kangesti teha neid suuri Ameerika šokolaaditükkidega küpsiseid. Nii pikalt otsisin sellist õiget retsepti, kuniks lõpuks leidisn ka ja siiani on jäänud absoluutselt lemmikuks küpsiseretseptiks :). Peakski mõnikord tegema ja pildi ka üles laskma. |
|
PilleRiin Kokaõpilane 2008-09-01 15:05:09 |
aitäh, Pille, ma ei jõudnud veel otsima hakatagi! nii, lähen šokolaadi ostma nüüd.. :P | |
Heleen Abikokk 2008-09-01 15:50:09 |
Külmavärinad tulid peale, kui seda teemat lugesin. Nimelt, ma märkasin, et ei ole kunagi teinud midagi peale kaeraküpsiste. Kriis. Ehk nopin siit mõne retsepti ja katsetan. Armastus käib kõhu kaudu :) |
|
Berit Abikokk 2008-09-01 20:32:38 |
Minu chocolate-chip cookies retsept on järgmine: Vaja läheb: 200g võid või margariini 3 dl suhkrut 1 muna 3 tl vanillsuhkrut 2 tl küpsetuspulbrit 2 spl kakaopulbrit 5 dl nisujahu 0,5 tl soola 150g "Bitteri" šokolaadi Vahusta rasv ja suhkur vahuks. Lisa muna hästi kloppides. Haki šokolaad terava noaga väikesteks tükkideks. Sega kuiv- ja maitseained ning tükeldatud šokolaad omavahel. Lisa segu rasvaine ja munavahule. Pane taigen enne küpsetamist jahedasse umbes pooleks tunniks seisma. Kuumuta ahi 200 kraadini Rulli taignast kangid, mille läbimõõt on umbes 2 1/2 cm. Lõika need umbes sentimeetripaksusteks viiludeks ja vajuta neist plaadile küpsised, mille läbimõõt on umbes 4-5 cm. Küpseta 7-8 minutit. | |
Liiseli Abikokk 2008-09-01 22:09:35 |
Mina tegin viimati veidi teistsuguseid kaerahelbeküpsiseid selle raamatu retsepti järgi. Lisaks kaerahelvestele läks sisse ka valget ja tumedat šokolaadi ning päevalilleseemneid. Seemned sobisid eriti hästi. | |
Kardemon Abikokk 2008-09-04 11:37:10 |
kui mõni teema võiks minu jaoks keelatud olla, siis on see küpsiste oma... mulle lihtsalt väga meeldivad küpsised.... ise väga palju erinevaid teinud pole...
kaerahelbeküpsiseid (vanaema teeb neid tihti samuti)
beseeküpsiseid (nii kookoshelvestega kui ka ilma)
juustupulgad (sain retsepti vanaema naabrinaiselt - juustu 100 g; võid 100 g; jahu 150g; muna 1 - teravamaitseline juust, või ja jahu segada ning hakkida põhjalikult; muna keskele lüüa ja kõigega läbi segada; tunniks külma asetada, siis rullida ja pulgakesed lõigata. võib veel munakollasega pealt määrida ja juustu peale raputada. mina olen pannud ka seesamiseemneid. )
Berit, ma lihtsalt ei saanud enam rahu ja pidin ka need küpsised ära tegema. väga maitsvad!!! aga ma ei saanud seda taigent küll rullida - mätserdasin käte vahel kettakesed. kas paned nii palju jahu, et käte külge enam ei hakkaks või on Sul mingi nipp? http://kardemon.blogspot.com |
|
Berit Abikokk 2008-09-04 22:16:33 |
Kardemon:
Tore, et meeldisid :)
Minul on aga hoopis selline mulje jäänud, et rullida neid küpsisemasse ei saagi, sest iga kord olen ma ise samamoodi käte vahel pallikesed ja siis kettad mätsinud :D. Kirjutasin igaks juhuks nii nagu ise olin retsepti üles kirjutanud, et äkki ma ise teen midagi valesti aga ju on siis meie moodi õigem neid teha siiski. Ja jahu panen ma kuidas kunagi, tsipa rohkem või sama palju kui ette nähtud. Berit, ma lihtsalt ei saanud enam rahu ja pidin ka need küpsised ära tegema. väga maitsvad!!! aga ma ei saanud seda taigent küll rullida - mätserdasin käte vahel kettakesed. kas paned nii palju jahu, et käte külge enam ei hakkaks või on Sul mingi nipp? |
|
Mann Abikokk 2008-09-07 08:31:08 |
Meie tegime Miaga majoneesiküpsiseid ja olid väga toredad. Veeretasime neid suhkru-kaneeli-nelgi segus ja 10 min asemel olid ahjus 14 min. | |
PilleRiin Kokaõpilane 2008-09-08 20:08:46 |
Berit:
sain küpsised äsja valmis. väga head tõesti :)
teen homme või millalgi mingi pildi ka äkki..
ja nüüd on aega mõelda muudele küpsistele ka.
ühed mu vaieldamatud lemmikud magusatest on sellised kohupiimaküpsised ja soolastest need juustuküpsised. praegu just vaatasin, et korralikke tootepilte ei olegi :P Minu chocolate-chip cookies retsept on järgmine: |
|
Frieda Abikokk 2008-09-08 20:11:46 |
Ma ei saa jagamata jätta oma vaimustust rohelise tee küpsistest. Minu jaoks lihtsalt täiuslikud küpsised! | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |