Poest prügikasti (ehk ebaõnnestunud ostud)

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-09-21 23:04:53
Erinevate õlide (sh hääd, halvad ja muud oliiviõlid) teemal saab diskuteerida ka siin teemas :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Fre
Abikokk
2009-10-03 16:37:41
Mul on hullem kokandusalane kriis, no mitte ei suuda välja mõelda mida ajahädas olles kodus vingatsitele ette panna. Tervis kehv, tööd palju, abikäsi ei kusagilt. Üks on loll ja teine on laisk jne. Ok, kanasupp tundus hea lihtne ja paari päeva päästev variant. Näitasin veel sõbrannale Nami-namist retsepti ja võtsin siis kanakoivad külmkapist välja. Selgus, etpakendi kilest kaas oli servast veidi lahti ja kraam täiega halvaks läinud. Kuigi tähtaega oli veel küll. Selline pakendi viga, mida ise poleks kuidagi saanud tekitada - kui kotis midagi puruks läheb siis on ikka konkreetne auk sees mitte servast lahti. Talleggi koivad olid. No selle peale ma ka igakord tõesti ei tule et peaks veel pakendite kvaliteeti muul viisil kui silmaga hinnates kontrollima.
Fre
Abikokk
2009-10-03 16:41:16
Thredahlia:
Selle juustujutu peale (ja sama leiva-saia kohta) - tahate, et juustule haktaks lisaks muule keemiale ka fungitsiide lisama? Need on naturaalsed produktid, mis lihtsalt on hallitusele hästi vastuvõtlikud ja hallituse eosed on pärit meid ümbritsevast õhust (hulk õhus oleneb ka õhuniiskusest, st. aastaajast - leiva-saia puhul hästi jälgitav). Viia kogu tootmine pakendamiseni õhuvabaks? :D Juust säilib suhteiselt kaua ja hallitused on aeglasekasvulised võrrreldes bakteritega - pakendamisel juustule sattunud hallitusespooridel on laos-poes aega rahulikult areneda.
Oi, tundub et ma olen huvitava teemaarenduse maha maganud ja võibolle peaks selle kuhugi juusturubriiki suunama üldse. Aga Thredahlia, minul on juustude hallitamamineku osas oma dumbuseri teooria. Nimelt tundub mulle et paljud juustud on kuidagi ... eee... toored? Sellised väga nätsked ja vetruvad ja pole seda õiget maitset. Et kas see hallitama minek ikkagi ei ole ka kuidagi valmistamisprotsessiga seotud ja ma ei mõtle siin fungitsiidide lisamist või mittelisamist? Et on vähe laagerdanud või katsutakse muul moel haltuurat teha.
Ullike
Abikokk
2009-10-03 17:02:24
Fre:
Thredahlia:
Selle juustujutu peale (ja sama leiva-saia kohta) - tahate, et juustule haktaks lisaks muule keemiale ka fungitsiide lisama? Need on naturaalsed produktid, mis lihtsalt on hallitusele hästi vastuvõtlikud ja hallituse eosed on pärit meid ümbritsevast õhust (hulk õhus oleneb ka õhuniiskusest, st. aastaajast - leiva-saia puhul hästi jälgitav). Viia kogu tootmine pakendamiseni õhuvabaks? :D Juust säilib suhteiselt kaua ja hallitused on aeglasekasvulised võrrreldes bakteritega - pakendamisel juustule sattunud hallitusespooridel on laos-poes aega rahulikult areneda.
Oi, tundub et ma olen huvitava teemaarenduse maha maganud ja võibolle peaks selle kuhugi juusturubriiki suunama üldse. Aga Thredahlia, minul on juustude hallitamamineku osas oma dumbuseri teooria. Nimelt tundub mulle et paljud juustud on kuidagi ... eee... toored? Sellised väga nätsked ja vetruvad ja pole seda õiget maitset. Et kas see hallitama minek ikkagi ei ole ka kuidagi valmistamisprotsessiga seotud ja ma ei mõtle siin fungitsiidide lisamist või mittelisamist? Et on vähe laagerdanud või katsutakse muul moel haltuurat teha.
Sa pead äkki silmas selliseid juuste millele on pakendile kirjutatud "juustulaadne toode"? Ma ei ole sellest määratlusest siiani aru saanud: on siis juust või ei ole?

Söömine on ainuke töö, mis toidab

Põrnikas
Abikokk
2009-10-03 18:21:40
Ullike:
Sa pead äkki silmas selliseid juuste millele on pakendile kirjutatud "juustulaadne toode"? Ma ei ole sellest määratlusest siiani aru saanud: on siis juust või ei ole?
minul jäänud selline mulje, et juustulaadnetoode viitab sellele, et see 'juust' ei sisalda piima, vaid koosneb millestki muust..
Fre
Abikokk
2009-10-03 22:38:24
Ei kindlasti ei pidanud ma silmas juustulaadseid tooteid, sest neid pole kunagi koju ostnud. Ikka need mille peale on kirjutatud Eesti juust või Gouda vms.
Netcat
Abikokk
2009-10-04 13:19:19
Ma saan suurepäraselt aru, mida sa öelda tahad ja jah, väga paljud eesti juustud on pooltoored vähelaagerdunud tainad, mida ei saa korralikult noaga lõigatagi. Rääkimata sellest, et sama sordi maitse on iga partii korral erinev. Sellepärast ma ostsingi vahepeal juba aastaid soome juuste, viimasel ajal on Valio kohalik toodang (Valio Eesti juust, Gouda Red & Black) vähendanud vajadust selle järele.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-10-08 16:29:38
Proovisin täna Santa Maria valmis maitseainesegusid India sarjast - Raita Spice Mix (sibul, sool, suhkur, küüslauk, karri, tšillipipar, roheline tšilli, münt, maitseained, sidrunhape) ning Chicken Tikka Spice Mix (modifitseeritud kartulitärklis, sool (16%), tšilli, tomat, küüslauk, sibul, ingver,, vürtsköömen, koriander, kurkum, suhkur, õun, tamarind, must pipar, paakumisvastan eaine E551). Tikka-segu on tulisoolane ning raita ei olnud kohe kindlasti "jahutav" (cooling), mida ma raita-kastmelt ootan. Pean tunnistama, et viskasin ära nii kana kui ka kastme ja sõin lõunasöögiks peamiselt keedetud riisi.. Enam kumbagi ei osta ega soovita teistelegi :(

Netcat
Abikokk
2009-10-08 18:09:31
Minul oli kunagi sama kogemus nende tzatziki dipikastmeseguga. Läks kogu kaste sinnasamusesse.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-10-16 20:07:50
Mina laidan kahjuks kahte Mustjala Mustardi toodet - rabarbritšatnit ning küüslaugusinepit. Ostsin põnevusega, et proovida, aga mõlemad on hirmus äädikased. Kumbki ei meeldinud meile kohe üldse :(

<< 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 >>