Merilin Abikokk 2009-07-06 22:26:23 |
Netcat:
Paar korda on juhtunud. Kui tšekk on alles ja säilimistähtaeg pole ümber, siis siiani olen tagasi küll andnud - Selver ja Konsum pole veel tõrkunud. Korgiveaga veiniga olen samuti poodi tagasi pöördunud, kui juba teine samanimeline pudel atsetooniselt lõhnas.
Ma arvan, et meie kandis on suur šanss, et pood saadab su pikalt. Esiteks, kui on ostetud mitu päeva tagasi mingi juust, kellel on enam tšekki alles? (Mina ei jäta _kunagi_ tšekki alles) Mõnikord ei mäleta isegi, kust ostsid. Kui on ostetud samal päeval, kui vaja läks, siis on veel lisakahju, et planeeritud toit jääb tegemata või keegi peab uuesti poodi jooksma. Kingadraakon:
Ma ei ole kuskil väitnud, et kõik on või mõni ON TÄIS. Lihtsalt kuidas seda hallitusevabadust ikka garanteerida, kui teda kemikaalidega "ära hoidma" ei hakka - kui ikka kliendid ühel häälel nõuavad. Valigem ikka, mida soovime.
Leib ja juust lähevad lihtsalt vahel hallitama - oleneb aastaajast, õhuniiskusest pakendamisruumi õhu mikrofloorast, pakendamistingimustest ja veel sajast asjast. Hakkame paari hallitanud paki pärast pilli lõhki ajama?
Kodus saab keeva moosi steriilsesse purki panna või tööstuses pastöriseerida, aga juustu, elava juuretisega valmistatud toidu? thredahlia, kas ma saan siis õigesti aru, et kõik juustud, mis poes kinnises pakis EI OLE hallitanud, on fungitsiide täis? juustuvalmistamise eripäradesse süüvimata, ma ei saa sellest aru, kuidas ühe tootja puhul on korduvalt probleeme ja teis(t)e puhul ei ole... Pisike ja Pisut Segi, teadagi... |
|
Netcat Abikokk 2009-07-07 13:18:07 |
Mina pilli lõhki ei aja, aga juustu juurdehindlus poes on küll minumeelest piisavalt paras selleks, et mingi poe käest palka saav tegelane võiks minu asemel käia ja nuhkida seal juusturiiulis, kas on hallitanud või mitte.
Võibolla see on mingi autoga liikleva inimese eluviis viia igat pahaksläinud pakki ja pudelit poodi tagasi, aga minu jaoks maksavad selleks kuluvad tunnid rohkem ja kõik praak mis poest tuleb, läheb meie peres joonelt kahjudesse. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Netcat Abikokk 2009-07-20 13:14:09 |
Täpselt eelmisesse ämbrisse: eelmisel nädalal maale sõites ostsin laari toitu Kristiine Prismast kaasa. Muuhulgas tahtsin kitsejuustuga pirukat teha ja võtsin ühe suurema Soignoni kitsejuustukangi (Light). Kui siis pirukategemiseks läks ja juustu lahti koorisin, see mis sealt välja tuli, tavapärast värsket kitsejuustu küll ei meenutanud. See oli läbi kuivanud nii pealt kui seest ja lõhn.. üldiselt, nuusutanute reaktsioon ei kannata trükimusta, aga kõige viisakamalt öeldes - kuivkäimla kuuma ilmaga. Kusjuures parim enne oli 23.07. Transportisin piimatooteid külmakotis, koos sügavkülmast võetud jahutuspatareiga ja teiste jahedate asjadega, niiet minu käes ta igatahes pahaks minna ei saanud.
See polnudki ainus söögikõlbmatu ost sellest korrast: hallitanuks osutusid ka šampinjonid ja täna hommikul avatud, tänase parim enne kuupäevaga Farmi kohupiimavorm, mis uhkeldas koguni 2 eri sorti hallitusega - oli nii musta kui valget.
Ühtekokku puhaskahju peaaegu 100 krooni. Otseloomulikult pole mul tšekki ega too ma halvaksläinud, haisvat kaupa linna käekotis tagasi, et seda infoletis demonstreerida - ja kuidas ma tõestan, et see juba poest ostes veider oli?
Ma arvan, et ma nüüd mõnda aega Prismast mõnesid asju ei osta. Nii profülaktika mõttes. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Enely100 Abikokk 2009-07-20 17:26:32 |
Niih.. Ma kohe ei teagi, et kust otsast alustada. Nimelt veetsin viimased peaaegu 2 nädalat ämma-äia ja maakoha vahet sõites ning ka erinevate uute toodetega kokku puutudes. Vähemalt minu jaoks uute toodetega ja pean kurbusega tunnistama, et enamik osutus pettumuseks. Ülejäänud olid sellised käib-kah-stiilis ning neid ei hakka üldse mainima. Halb kogemus nr.1 Toodi maitsmiseks seda suurelt reklaamitud Danone Smile jogurtit. Avan mina kaane ja pidin šoki saama: vastu vaatas intensiivne ereroosa värv ja sellele järgnes sama intensiivne keemiamaitse. 2 ampsu ja prügikasti. Halb kogemus nr.2 Sugulaste kokkutulekul haarasin jahutusämbrist kogemata Saku Zip Watermelon. Mõtlesin, et seda seal õngitseda just ei tahtnud, aga kui kätte sattus, siis maitseme ära. Võtan esimese lonksu, mõtlen. Siis võtan teise lonksu. Meespool märkas mu imelikku ilmet ja küsis, et mis viga. Vastasin siis retoorilise küsimusega, et kus see arbuus siin on?! Kolmanda lonksu järel andsin purgi meespoole kätte ja soovitasin selle maitsetu ülimagusa suhkrusiirupiga teha midagi. Meespoole paariõllene pea saatis selle kaarega rapsipõllule. :P Halb kogemus nr.3 Hakkasin külla minema (eile hommikul, 20.07). Haarasin Tapal poeketi Meie poest kaasa paki Laima kirsimaitselist seefirit, sest teadsin seda pererahvale maitsevat. Mis juhtub aga siis, kui unustad kogemata just seekord kuupäeva vaatamast? Just, seefiri pakil ilutseb parim enne kuupäev 11.07.09. Seega 9 päeva vana! Häbi kui palju... Halb kogemus nr.4 Palusin meespoolel endale kuuma päeva leevenduseks poest mõnd puuviljalist gaseeritud vett osta. Tõi Bonaqua, mille maitseks märgitud laim ja vaarikas. Janukustutaja see kindlasti polnud, sest üle lõi imalmagus vaarikas ning laimist ei jälgegi. Rohkem hetkel ei meenu, loodetavasti polnud ka :P | |
Netcat Abikokk 2009-09-01 15:34:20 |
Kui keegi on meie kaubandusvõrgust saanud purgipestot, mis on tõesti hea, siis võiks teada anda.
Miski 4-5 katsetus juba läks prükki. Tootjat ei mäleta, aga odav see asi ei olnud. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Ullike Abikokk 2009-09-19 11:38:02 |
Ja kui keegi oskaks soovitada Eestis müüdavat extra virgin oliivõli, millel oleks ka tegelikult virgin maitse - andke palun teada. No tundub, et mul pole enam võimalust Itaaliast tooma minna ning senised Eestist ostetud (augustis läksin jälle alt) on kõik algusest saati minu arust rääsunud maitsega, mida näiteks lihtsalt saiaga süüa on täiesti võimatu (lisaks annavad nad ka toidule vale maitse. Või on oma maitsemeel juba "ära rikutud" itaaliast toodud tõeliste marjamekiliste õlidega - ja jutt on ikka maitsestamata virgin-õlist - et olen liiga pirtsakas? Aga head õli tahaks ikka saada.... Söömine on ainuke töö, mis toidab |
|
Netcat Abikokk 2009-09-21 12:46:23 |
Ise seda saiaga ei söö, niiet võibolla mu nõu ei päde, aga seni Carapellile truu olnuna proovisin viimati Hispaania päritolu Ybarrat (suure Y tähega kandilises rohelises pudelis) ja üllatusin väga meeldivalt. Tundus palju aromaatsem ja extra-virgiinsem kui tumedas pudelis Carapelli. Hinna-kvaliteedi suhtega olen igatahes superrahul ja arvatavasti jäängi ostma seda. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Ullike Abikokk 2009-09-21 19:37:41 |
Netcat:
Carapelli on just üks neist kibedikest - s.t. tal pole puhast ja värsket maitset :( . Ybarrat pole märganud.... Ise seda saiaga ei söö, niiet võibolla mu nõu ei päde, aga seni Carapellile truu olnuna proovisin viimati Hispaania päritolu Ybarrat (suure Y tähega kandilises rohelises pudelis) ja üllatusin väga meeldivalt. Tundus palju aromaatsem ja extra-virgiinsem kui tumedas pudelis Carapelli. Hinna-kvaliteedi suhtega olen igatahes superrahul ja arvatavasti jäängi ostma seda. Söömine on ainuke töö, mis toidab |
|
Netcat Abikokk 2009-09-21 20:29:54 |
Ma ei saaks küll öelda, et Carapelli kibe on. Vaat Borges on tõesti mõru. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Ullike Abikokk 2009-09-21 20:49:22 |
Ju see on siis minu "õnn" - minu kogemus mõlemiga oli kehva. Eelmisel kuul sai konsumist (maal) ostetud siis mingi Salvadori...kontrollisin veel sildilt, et oleks ikka pudeldatud ka itaalias jne....aga no paljalt teist ikka ei pista. Salatisse ka väga rõõmsalt ei pane - jääbki üle ainult toiduvalmistamisel kasutada.
Seevastu see õige neitsiõli - seda ma limpsisin ikka suisa lusikaga =D=D - nagu poolvalmis klaari oleks söönud mmm. Söömine on ainuke töö, mis toidab |
|
<< < 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 > >> |