Värske lõhe ja forell (nii terve kala kui ka lõhefilee ja forellifilee

Pille
Nami-Nami peakokk
2012-10-19 16:20:57
Pirn:
Tere, Küsimus forelli kohta, mis oli algselt jääs, siis sai ta tavalisse külma pandud ca. nädalaks ja siis uuesti jäässe. Kas antud forell on söögiks kõlbulik nt ahjus tegemiseks kui ta nüüd üles sulatada? Oleks soov saada kiirelt infot. Tänud
Vabandust, Pirn, aga mina ei sööks küll nädal aega tavalises külmas olnud JA kaks korda sügavkülmutatud kala. Ja põhimõtteliselt ei soovitata kord juba külmutatud toorainet peale sulatamist uuesti külmutada (iseasi, kui Sa oleksid sellest vahepeal uue toidu teinud, mingi supi või hautise). Aga lihtsalt külmast kala välja võtta, nädal aega (kes-teab-mis-temperatuuri-juures) külmikus soojendada ja siis uuesti külma panna. Hmm, väga kahtlane.. Värske kala soovitatakse ju mõne päeva jooksul ära tarvitada, nii et ma ei sööks juba ilmselt nädala lihtsalt külmikus oodanud kala niikuinii :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Spiidi
Abikokk
2013-04-01 16:13:00
Kui kaua (ise soolatud) graavilõhe külmkapis säilib?

le D?ner

Ilse
Abikokk
2013-04-01 19:55:34
Spiidi:
Kui kaua (ise soolatud) graavilõhe külmkapis säilib?
Meil säilib seni kui otsa saab:) Paar päeva kohe kindlasti ehk ka nädala. Oleneb kui soolane on tehtud ka muidugi.

Ilse köögis

Ilse
Abikokk
2014-01-03 13:02:23
Sai suur lõhefilee soolatud ja viimased ampsud läksid kasukasse meile maitses :)

Ilse köögis

Pille
Nami-Nami peakokk
2014-03-17 23:21:10
Artikkel @ Bon Appetit: The 6 Biggest Mistakes People Make When Cooking Salmon

Rebane
Abikokk
2014-08-11 20:10:10
Sõprade juures proovisime lõheliblikaid, mis olid ahju läinud BBQ grillkastmega ülepintseldatult. Pean tunnistama, et olin suhteliselt skeptiline, kuna see tugevamaitseline kaste + õrna kala tundusid täiesti väär kooslus, kuid pidin oma sõnu sööma! Kala oli väga maitsekas, mahlane ja täiesti kala maitsega. :D Kõrvale sõime küüslauguube. Lihtne viis kuidas kiiresti huvitav õhtusöök valmistada ja ilmselt läheb ka minu köögis järele tegemisele.

Jazzino. teen. naudin.

Pille
Nami-Nami peakokk
2014-08-12 17:05:53
Ma ostan kala enamasti tervena (ja seda siis PepeKala käest), peale fileerimist pistan supikogud külmkappi. Eile läks käiku üks valge kala supikogu ning lõhe kõhuääred, millest keetsin puljongi ning värskest lõhefileetükist tegin siis suppi, seda eksootilist kookospiimaga kalasuppi (retsept on ka Nami-Nami roosas kokaraamatus, puljongiretsept ka seal). Väga mõnus oli!

Rebane
Abikokk
2015-05-27 14:37:56
Kesklinnast Talu&Delist saab marinaadis ilusaid beebiforelle!

Jazzino. teen. naudin.

Rebane
Abikokk
2015-07-09 16:58:57
Soolasin kala ja tegin salatit ka : Õrnsoolalõhe ja kalasalat

Jazzino. teen. naudin.

Rebane
Abikokk
2015-07-22 13:37:46
Lõhe lendas liblikaks, kaasas kookosriis.

Jazzino. teen. naudin.

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 >>