Zapxpxau Abikokk 2008-06-24 16:02:50 |
Kasutan sidruniviile lõhe või forelli küpsetamisel ahjus, pistan kõhuõõnsusse. Teiste kalade juures ei ole kasutanud, aga mulle küll meeldib see maitsekombinatsioon, lehtpetersell, roheline sibul, sidrun, või, sool ja pipar. Isegi sidrunipipart müüakse selleks otstarbeks. | |
Nipitiri Abikokk 2008-06-24 17:42:32 |
Panen alati lõhele/forellile suure hulga hakitud maitserohelist kõhtu ja söön selle muidugi pärast ära ka, koos kalaga :) Enamasti on rõhk tillil, aga ükskord paari aasta eest juhtusin panema küüslaugupealseid ja need andsid vaimustava tulemuse. Kahjuks ise küüslauku enam ei kasvata ja turul pole maitserohelisena näinud. | |
Katja Abikokk 2008-06-24 21:34:11 |
küüslaugupealseid võid küsida maasikakasvatajatelt või tuttavatelt, kel maasikapeenrad ;) vahest olen lõhe lihtsalt kerge soolaga praadinud ja pärast killukese ürdivõid peale sulama pannud - teinekord katsetan küüslaugupealsed ka ära. | |
Liiz17 Abikokk 2008-07-17 13:32:03 |
Avastasime hiljaaegu meemaitselise grillsegu maitseaine ja nii sobib lõhega - nii praadimisel, grillimisel kui ahju omale, soovitan ;) Ahjus on variant ka nii, et meresool, siis meemaitseline grillsegu ja siis määrin pealt creme bonjour maitserohelisega - väga mõnus kreemjas tuleb (40 min 200 kraadi juures umbes siis) | |
Profa Abikokk 2008-07-17 15:14:26 |
Suvine aeg - lõhetükid soola-pipra-tilli-sidrunimahlaga üle, fooliumisse ja grillile. 10 min ühelt ja 10 min teiselt poolt. Kõrvale sütes tehtud kartulit võiga ja värsket tilli. Pits külma viina peaaegu kohustuslik. Samuti on hea soolamine, mina ei fileeri lõikudeks, vaid maitsestan terve filee ja keeran rulli. Siis lõikan vastavalt isule saia peale. Tervet fileed ühes tükis soolates jääb kuidagi maitsvam. Kui on olemas suitsuahi, siis saab veel ühe võrratu söögi. Lõhet on väga raske kihva keerata, kõige rohkem soovitaksin hoiduda ülemaitsestamisest, kala on isegi piisavalt maitsekas, ei ole mõtet seda erinevate maitseainesegudega tappa. | |
Edith Abikokk 2008-08-07 00:32:21 |
lõhet on minu meelest vägagi lihtne kihva keerata. piisab kui üleküpsetada.
aga õrnsoola lõhe väga hea. nüüd ajasite isu peale :) Kuidas teha ... ja miks? Sest ma saan |
|
Vernanda Abikokk 2008-08-19 15:36:32 |
mina küll praen enne pasta sisse panekut, ka suurema tüki, siis teen väiksemateks. väga hea saab, julgen küll soovitada. olen ka niisama söömiseks teinud, saab kiirelt ja värske kala on ka hea. | |
Kajakas Abikokk 2008-12-27 12:10:19 |
rumal küsimus: kui panete filee soola ja tekib seisimisel vedelik, kas valate selle ära või hoiate edasi nii nagu on? proua söögisõltlane |
|
Profa Abikokk 2008-12-27 13:33:17 |
Kindlasti võib teha ka carpacciot ja Pille pakutud retseptidele täienduseks pakuks jämedas soolas küpsetatud lõhe. Kui fileelõike karpi soolata, on hea peale valada korralikku külmpressitud õli, annab hea maitse ja seisab kauem. Üks soovitus veel - fileerige alati ise, see on natuke raske töö ainult esimesel korral, küll aga majanduslikult kasulikum ja saab kohe ka supimaterjali jne. | |
Betty Abikokk 2008-12-27 16:57:03 |
Kajakas:
Kajakale - isa jätab nii nagu on, st et ei vala vedelikku ära. Soolas ei hoia üle 36 tunni, vahepeal tuleb tükke keerata. Kui 36 tunniga ära süüa ei jõua, siis fileerib väiksemateks, söögikõlbulikeks tükkideks. rumal küsimus: kui panete filee soola ja tekib seisimisel vedelik, kas valate selle ära või hoiate edasi nii nagu on? |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 > >> |