Tiina Abikokk 2009-05-09 17:19:48 |
Pean tunnistama, et pole ka kunagi emadepäeva ekstra tähistanud. Enamasti olen sel ajal ka emast kaugel :( Aga seekord lähme sõbra ema juurde ja küpsetan kaasa Nigella banaanikeeksi (banaanikeeksi tegelikult sellepärast, et ostsin turult suure kobara veidi plekilisi banaane vaid 5 krooni eest :rolleyes:) Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Kirsike Abikokk 2009-05-09 22:36:34 |
Mul ka plaan Pavlovat teha. Hommik algab crepe'idega (mehele mozarella ja seentega, lastele magusaga), lõunaks grillib mees lõhet ja ma teen miski värske salati kõrvale. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2009-05-10 11:00:23 |
Fre:
Meie peres on emadepäeva tähistatud lillede ja kokkusaamisega. Nimelt on 9. mail mu emapoolse vanaema sünnipäev (sai eile 88 :)) ja oleme alati kõik maikuu teisel nädalavahetusel maal käinud (vanaema, tema neli tütart ja poeg koos oma järglastega). Lapsed käisid emadepäeva hommikul metsaveerelt-aastalt sinililli ja nurmenukke oma emadele ja vanaemale korjamas (olenevalt sellest, kui soe või külm kevad parasjagu oli) ja pärast oleme kõik koos laua taga istunud. Mingeid kingitusi-kaarte pole kunagi olnud, lihtsalt lill ja koosistumine.
Ei mingit (jõulu)rallit.
Kuna mulle kõiksugu 'vabandused' järjekordse söögilaua korraldamiseks meeldivad, siis rohkem või vähem pidulik perekondlik lõunasöök sobib mulle alati :)
Aga tänavu juhtus vaatamata kõiksugu plaanidele hoopis nii, et eilsele perekondlikule koosviibimisele maakodus ei jõudnud ma logistilistel põhjustel (Kristjan oli autoga ära ja ilm niiehknii kehvapoolne pisitütrega loodusmatka tegemiseks - maakodu nimelt ühe tuntud hiiemäe veerul ja pidime kell 11 kõik hiiemäe tipus olema) ja täna ei lähegi ma ema-isa juurde, sest ema nohune-köhane. Kõige tipuks sõitis Kristjan oma emaga tema maakodusse suveks asju "kolima", nii et olen hoopis oma pisitütrega kahekesi kodus ja mõtlen, mida ma siis üksinda lõunaks söön sel kaunil kevadisel pühapäeval :D
Istun siin ja nuputan. Emadepäev ja selle ümbrus kujuneb varsti samasuguseks ralliks nagu jõuluaeg. Olen nüüd kaks päeva igasugustel emadepäevaüritustel osalenud ja homme tuleb oma ema külla. |
|
Ssille Kokaõpilane 2009-05-10 13:44:51 |
[1quote]Kõige tipuks sõitis Kristjan oma emaga tema maakodusse suveks asju "kolima", nii et olen hoopis oma pisitütrega kahekesi kodus ja mõtlen, mida ma siis üksinda lõunaks söön sel kaunil kevadisel pühapäeval :D[/quote] Kui kurb! :( Aga ehk toob õhtu veel üllatusi, loodan, et Sul on siiski kaunis emadepäev! | |
Pille Nami-Nami peakokk 2009-05-10 14:41:39 |
Ssille:
Kui kurb! :(
Aga ehk toob õhtu veel üllatusi, loodan, et Sul on siiski kaunis emadepäev![/quote]
Ei ole ma üldse kurb - mis siin kurvastada? Hommikul ja pealelõunal on ju kogu pere koos :D
[2quote]Kõige tipuks sõitis Kristjan oma emaga tema maakodusse suveks asju "kolima", nii et olen hoopis oma pisitütrega kahekesi kodus ja mõtlen, mida ma siis üksinda lõunaks söön sel kaunil kevadisel pühapäeval :D |
|
Tullia Abikokk 2009-05-11 07:35:05 |
Meie emadepäevalõuna toimus eile vabas õhus lauajuppidest kokku klopsitud laua taga, mis oli valge linaga kaetud ja lillepotiga kaunistatud. Grillisime toorvorste, kõrvale sõime rohelist salatit ja kartulisalatit. Kohvi kõrvale magusaks oli küpsisetort ja naadimuffinid vaniljega. Väga mõnus ja armas oli. | |
Netcat Abikokk 2009-05-11 17:59:16 |
Kuna minule saabus ema külla juba laupäeva hommikul, siis kokkasingi talle laupäeval. Hommikul pakkusin ahjuomletti tomatite ja rukolaga nami-nami retsepti järgi. Magustoiduks pisikesed pannkoogid fileeritud apelsini, banaaniliistude ja maasikatega, apelsiniõiemeega üle niristatud.
Päev kulus linna peal ootamatult õhtusse. Hiliseks õhtusöögiks tegin krevetiquiche, millest jätkus värske salati kõrval ka pühapäeva õhtusöögiks ja isegi veel täna hommikuks.
Pühapäeva hommik saabus suure koorevahumütsiga väikese kohvi ja napi banaani-maasikasalatiga, sest lõunaks tegimegi selle tüki siis ära, et läksime Vertigosse brunchile. Kus saime mõlemad sellise tordi üledoosi, et minu emadepäeva kook jäigi küpsetamata. Järelejäänud kohupiimast ja vahukoorest saab nüüd mitu päeva tagantjärele marjakreemi tehtud. Eile oli külmand vaarikatega, aga neil polnud miskit maitset. peaks täna põldmarjadega proovima. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Fre Abikokk 2009-05-11 23:17:37 |
Pille:
Ei ole ma üldse kurb - mis siin kurvastada? Hommikul ja pealelõunal on ju kogu pere koos :D[/quote]
Pärsi huvitav, et kes mida kurvaks peab, sõltub ilmselt inimese temperamendist ja tavapärasest tramburaitasemest. Kuna meil nüüd pere viieliikmeline, siis minu suurim unistus on olla üksi. Kaua. Ükskõik millal. Egomaniakk siuke.... Äkki peakski omale järgmiseks emadepäevaks sellise kingituse nuruma...
Aga toidust rääkides - tegelikult õnnestus emadepäev selles osas ülihästi. Ettevalmistuste tegemiseks oli aega väga napilt ja seetõttu valisin (omaarvates) täieliku lati alt läbi pugemise. Veidi huvitavama koostisega toorsalat (paprika, tomat, lehtsalat, greip, pirn, idud) ja pasta koore-singi-seene-juustu kastmega. Magusaks tegin sõbranna õpetuse järgi küpsisepõhjal ananassikooki. Ema oli ülirahul ja väitis et on end lubamatult lapikuks söönud... Ühesõnaga, kõik sõid, olid rahul ja stressi ka minimaalselt. Ssille:
Kui kurb! :(
Aga ehk toob õhtu veel üllatusi, loodan, et Sul on siiski kaunis emadepäev![3quote]Kõige tipuks sõitis Kristjan oma emaga tema maakodusse suveks asju "kolima", nii et olen hoopis oma pisitütrega kahekesi kodus ja mõtlen, mida ma siis üksinda lõunaks söön sel kaunil kevadisel pühapäeval :D |
|
Dash Kokaõpilane 2009-05-12 00:27:26 |
Noh, mina igatahes nahast välja pugema ei hakanud ning otsustasin oma emale, kes magusast väga ei hooli, soolase keeksi küpsetada. Valik langes singikeeksile Qsti blogist. Ema jäi väga rahule :) Muuhulgas sai ka 4-aastane abiks olla, emadepäeva auks koristas pärast isegi köögi ära :D | |
Meringue Abikokk 2010-05-02 01:23:19 |
Mis on kõigil plaanis see aasta emadepäevaks? :) Ise tean juba, et saan tähistamiseks vaid kiire hommikueine emaga teha. Esimene mõte oli valmistada talle väike korvitäis värskeid kaneelisaiu. Nüüd aga olen jäänud mõtlema, et oleks tore juu ikka mõni kook teha. Kohupiimakook tundub olevat sobiv ka hommikusöögiks. Praegu uuringi igasugu retsepte, et leida mõni maitsev, kuid samas ehk veidike peenema välimusega kook (soovitused teretulnud :)). | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 > >> |