Berit Abikokk 2008-08-06 13:15:54 |
Kui kõrvitsa-ideed otsas, nagu minul mõnda aega tagasi, siis tasub Anni Arro "Sepamaa talu köök" ette võtta, sest sealt sain parima kõrvitsasupi ja ahjukõrvitsa retsepti üldse! Tahtsin sealset kõrvitsakooki ka proovida aga pole veel sinnani jõudnud. | |
Leoola Abikokk 2008-09-12 11:31:53 |
Pille soovitas siia üles riputada ka minu kõrvitsa-hakkliha vormiroa pildi, väga hea söök ja mis peamine, ka meespere seda ilusti: | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-09-16 14:29:51 |
Aitäh, Leoola, retsepti lisamise eest!! Sattus ette Toivo Niibergi artikkel Kõrvitsast saab tuhat toitu (Postimees 27.9.2003). Juttu kõrvitsa erinevatest omadustest ning järgmised retseptid: [b]Kõrvitsasalat egiptusepäraselt Kõrvitsakotlett Kõrvitsa ühepajatoit sea- või lambalihaga Hapupiima-kõrvitsakook Kõrvitsa-pähklikook Ingveri-kõrvitsamarmelaad Marineeritud kõrvits Vürtsikas kõrvitsakook[/b] | |
Maris Abikokk 2008-09-18 14:07:51 |
Kas keegi teab, kust on võimalik osta muskaatkõrvitsat? Tavalist kõrvitsat saab tavalisest poestki, aga muskaatkõrvits...? | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-09-18 14:13:28 |
Maris:
Talvisel ajal olen Stockmannis näinud, restoranid saavad otse hulgiladudest, aga muidu pead vist ise kasvatama :)
Kas keegi teab, kust on võimalik osta muskaatkõrvitsat? Tavalist kõrvitsat saab tavalisest poestki, aga muskaatkõrvits...? |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-09-18 20:16:52 |
Ahjus röstitud kõrvits tšillihelveste ja tüümianiga: Hea lihtne ja odav lisand erinevate roogade kõrvale. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-09-27 11:10:07 |
Valik austria kõrvitsaretsepte ajakirjast Elukiri: Kõrvitsapidu Austria moodi (9/2004): Kõrvitsapüree röstitud saiaga Kõrvitsasupp Kõrvitsapüreesupp Kõrvitsa-kartuli ühepajatoit | |
õunapuu Abikokk 2008-09-27 12:42:53 |
Tegin ahjus röstitud kõrvitsat, kuhu riputasin peale meresoola ja pipart, hiljem lisasin purustatud küüslaugu ning pisut riivitud juustu. Kiire, odav ja maitsev. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-09-29 10:02:15 |
Mina ostsin eile keskturult ühe muskaatkõrvitsa (mitte küll selle pirnikujulise, vaid tavalise, hästi käänulise; tumekollase viljalihaga), lisaks sain ema käest ühe suure õlikõrvitsa (ehk siis sellise, kus seemnetel kesti pole). Nii et suurem kõrvitsasöömine lähipäevil plaanis. Kindlasti plaanis järgmised road ja hoidised: sügisene kõrvitsakeeks ingveriga kõrvitsamuffinid kõrvitsa-kohupiimavorm kõrvitsa-kartulipuder kõrvitsa-ebaküdooniamoos (emalt sain suure kastitäie ebaküdooniaid :P) ingveri-kõrvitsamarmelaad (seda on PilleRiin oma blogis kiitnud) pohla-kõrvitsamarmelaadi mõni kõrvitsasupp (nt Austraalia kõrvitsasupp, sidruniheina ja ingveriga kõrvitsasupp, jms) See on siis maksimumplaan, eks näeb, kui suur osa täidetud saab... Kui aega ja kõrvitsat ja jaksu jätkub, siis teeks uuesti ka röstitud kõrvitsa ja sinihallitusjuustu pirukat | |
Fre Abikokk 2008-09-29 11:40:18 |
Pille:
Nüüd ma saan aru, kuidas saavutatakse see, et kõrvitsat üle ei jää. Mul on enamasti see mure, et retseptis on vaja 300 grammi kõrvitsat aga puudub igasugune vihje selle kohta et kuhu pista ülejäänud 5700 grammi. Me oleme muidugi nii väikesed kõrvitsasööjad, et pikka programmi ei kannataks välja. Mina ostsin eile keskturult ühe muskaatkõrvitsa (mitte küll selle pirnikujulise, vaid tavalise, hästi käänulise; tumekollase viljalihaga), lisaks sain ema käest ühe suure õlikõrvitsa (ehk siis sellise, kus seemnetel kesti pole). Nii et suurem kõrvitsasöömine lähipäevil plaanis. Kindlasti plaanis järgmised road ja hoidised: sügisene kõrvitsakeeks ingveriga kõrvitsamuffinid kõrvitsa-kohupiimavorm kõrvitsa-kartulipuder kõrvitsa-ebaküdooniamoos (emalt sain suure kastitäie ebaküdooniaid :P) ingveri-kõrvitsamarmelaad (seda on PilleRiin oma blogis kiitnud) pohla-kõrvitsamarmelaadi mõni kõrvitsasupp (nt Austraalia kõrvitsasupp, sidruniheina ja ingveriga kõrvitsasupp, jms) See on siis maksimumplaan, eks näeb, kui suur osa täidetud saab... Kui aega ja kõrvitsat ja jaksu jätkub, siis teeks uuesti ka röstitud kõrvitsa ja sinihallitusjuustu pirukat |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |