Maris Abikokk 2008-09-29 13:21:12 |
Fre:
Kui kõrvitsat kipub üle jääma, siis saab seda edaspidiseks säilitada keedetud kujul purgis. See käib nii, et tükeldad kõrvitsa ära, keedad imevähese veega püreeks ja paned purki. Säilib hästi mitu nädalat. Ma ei ole kestvuskatseid teinud, aga 4-nädalast püreed olen edukalt pruukinud - ei täheldanud mingit imelikku lõhna, uut välimust ega hilisemat toidumürgitust. Seda püreed saab siis kasutada supi, kartuli-kõrvitsapudru, koogi jm koostises. Samuti võib seda paksemaks keeta, oleneb retseptist.
Mul endal läks sel suvel kõrvitsakasvatus aia taha ja seetõttu on ainult 4 väikest muskaatkõrvitsat. Järgmisel kevadel olen targem, ei kuula külanaiste juttu ja teen nii, nagu ikka olen teinud. :P Nüüd ma saan aru, kuidas saavutatakse see, et kõrvitsat üle ei jää. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-09-30 21:17:28 |
Alustuseks siis ingveri-kõrvitsamarmelaad, algretsepti oluliselt muudetud: | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-10-02 20:31:32 |
Jätkasime kõrvitsaga: kõrvitsasupp muskaadiga: sügisene kõrvitsakeeks ingveriga: Nüüd on esimesest kõrvitsast (kõrvitsaid oli mul kaks) veel "vaid" kolm suurt viilu jäänud :P | |
Vandiste Abikokk 2008-10-02 21:16:13 |
Kuna kõrvitsat oli veel järel, tegin kõrvitsa(vastla)kukleid. Kõrvitsat (keedetud, nõrutatud, purustatud) panin 300 g, jahu kogus tuli (tänu kõrvitsasse jäänud vedelikule) 1,5 kg, lisasin ka safranit. Imemaitsvad (isegi mu nõudlik mees kiitis). Kõrvitsal ka see hea omadus, et aitab saia pehme hoida. Tänaseks jäi paar kuklit järele ja need maitsesid kohvi kõrvale suurepäraselt. | |
Juc Abikokk 2008-10-02 22:05:06 |
Ammu juba mõtisklen, et mis on butternut squash'i eestikeelne vaste?
Ja kas peale ilusa värvi on sellel ka kuidagi parem maitse? http://jucjaco.blogspot.com/ |
|
Maris Abikokk 2008-10-02 22:31:32 |
Juc:
Kas ei ole mitte pähkelkõrvits?
Maitse on väga mõnus, mulle tohutult meeldib, tihkem on ka (vähem vesine), tummisem maitse. Igati soovitan proovida. Kas oled seda kuskil müügil näinud? Ammu juba mõtisklen, et mis on butternut squash'i eestikeelne vaste? Ja kas peale ilusa värvi on sellel ka kuidagi parem maitse? |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-10-03 07:32:32 |
Maris:
Mina olen kasutanud 'muskaatkõrvitsat' selle asemel. Butternut squash on ladina keeles Cucurbita moschata, sealt ilmselt see nimi. Eestikeelsete taimenimede andmebaas annab ka vasteks muskuskõrvits e. muskaatkõrvits.
Vt ka kokandussõnastiku kirjet.
Juc:
Maitse on väga mõnus, mulle tohutult meeldib, tihkem on ka (vähem vesine), tummisem maitse. Igati soovitan proovida. Kas oled seda kuskil müügil näinud?Ammu juba mõtisklen, et mis on butternut squash'i eestikeelne vaste? Ja kas peale ilusa värvi on sellel ka kuidagi parem maitse? |
|
Juc Abikokk 2008-10-03 09:24:34 |
Maris:
Aitähh Maris ja Pille, peaks siis proovima. Eile Keskturul müüdi tükkidena, no küll ma seisin ja mõtlesid, et kas osta. Aga siis otsustasin, et uurin teilt siin enne järgi, kas on ka kuidagi eriline! :) Juc:
Maitse on väga mõnus, mulle tohutult meeldib, tihkem on ka (vähem vesine), tummisem maitse. Igati soovitan proovida. Kas oled seda kuskil müügil näinud?Ammu juba mõtisklen, et mis on butternut squash'i eestikeelne vaste? Ja kas peale ilusa värvi on sellel ka kuidagi parem maitse? http://jucjaco.blogspot.com/ |
|
õunapuu Abikokk 2008-10-03 10:05:56 |
Eile valmis kõrvitsakook, mille retsepti leidsin Mitmekesi köögis korraga blogist. Väga maitsev, kuid minu jaoks liialt magus. Teen teinekordki. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-10-03 10:47:29 |
Siin on üks eestikeelne kõrvitsate nimekiri. Mõned nimed on ikka üsna huvitavad :) | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |