TIRAMISU

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-12-18 14:12:26
Liblikapyydja:
Ja palju neid sinna läheks, mis oleks võrdväärne 3 suure munakollasega :D
Üks suurem kanamuna on vist võrdne 4 vutimunaga. Nii et ikka terve karbitäis vutimunakollaseid :D

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-01-01 17:27:38
Pille:
Afandu - proovi sinna otsingusse 'tiramisu' kirjutada - retsepte kohe mitu :D Ise kiidan eelkõige muidugi meie endi tiramisu retsepti - see on korduvalt läbi proovitud ja retsept timmitud :D
Alati saab retsepti veelgi paremaks timmida :) Kristjan tegi eilsele pidulauale. Suhkrut panime kolmandiku võrra vähem, kui varasematel kordadel. Ja kui vähegi võimalik, siis püüame edaspidi (endiselt) vältida kohalikku mascarponet - no ei saa tulemus sama hea, kui päris-mascarponega tehes :( Kaks pilti ka:

Mann
Abikokk
2009-01-01 20:19:45
Mida hääd teeb vahukoore lisamine?? Ma pole kunagi nii proovinud.
Pille
Nami-Nami peakokk
2009-01-01 20:58:52
Mann:
Mida hääd teeb vahukoore lisamine?? Ma pole kunagi nii proovinud.
Annab kreemile õhulisust. Enamik retsepte, mida kohanud olen, lisab vahukoort, nii et ei ole minu 'leiutis' :) Küll aga ei lisa mina kunagi tiramisule vahustatud munavalgeid, kuigi ka seda tehakse..

Mann
Abikokk
2009-01-01 23:05:27
aaa, olgu. ma peale seda kui itaalia sõbralt retsepti sain aastaid tagasi, pole ühtegi muud retsepti lugenud.
Heleen
Abikokk
2009-01-03 10:55:32
Pille, kuidas neid marju seal Kristjani tiramisu peal nimetatakse?

Armastus käib kõhu kaudu :)

Zoozi
Abikokk
2009-01-03 11:04:22
Heleen:
Pille, kuidas neid marju seal Kristjani tiramisu peal nimetatakse?
Ma pole küll Pille, aga vastan, et see on füüsal. Loe siit. :)

Zoozi tegemised

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-01-03 11:25:53
Aitäh, Zoozi! Ja Mann - siin kaks tiramisu retsepti raamaturiiulist haaratud kahest itaallase kirjutet itaalia kokaraamatust: Gino d'Acampo: FANTASTICO! Modern Italian Food Some people still believe that tiramisu is French in origin but that's rubbish. Tiramisu is the ultimate Italian dessert. Serves 4 300 ml cold strong black coffee, pref. espresso 6 Tbsp Amaretto liqueur or a good Marsala wine 2 medium eggs, separated 3 Tbsp caster sugar 250 g mascarpone cheese 250 ml double cream, whipped About 30 savoiardi biscuits (sponge fingers) cocoa powder, for dusting Pour the coffee into a large bowl, mix in 3 Tbsp of the Amaretto and set aside. Beat the egg yolks and sugar in another large bowl for about 5 minutes, until thick and pale. Add the mascarpone cheese and beat thoroughly to mix. Use a metal spoon to gently fold in the whipped cream. Beat the egg whites in a third large bowl until soft peaks form. Fold them quickly, but gently, into the cream mixture, then add the remaining liqueur, trying not to lose the volume. Dip each biscuit into the coffee for just 2 seconds and no longer, otherwise the biscuits will go soggy. Drain and use to cover the bottom of a glass dessert bowl about 8 cm across (or four small ones. Spread some of the cream mixture over the biscuits, then repeat the process. Smooth the surface, cover with clingfilm and chill for about 2 hours to allow the flavours to develop. Just before serving (and not before or the cocoa powder will go bitter), remove the clingfilm and dust with cocoa powder. Giorgio Locatelli: MADE IN ITALY: FOOD AND STORIES. P. 512: Tiramisu, which means literaly 'pick me up', is one of our most loved Northern desserts, though it isn't a traditional recipe at all. It is supposed to have been invented by a restaurateur in Treviso in Veneto in the Sixties. Ma Locatelli retsepti ei hakka andma, sest see on väga moodne ja keeruline variant (Tiramisu with banana and liquorice ice cream, p. 554), aga tema kreem sisaldab vahukoort, terve muna ja siis veel ca 2 munakollast, suhkrut, Grand Marnier likööri, želatiini ja mascarponet.

Mann
Abikokk
2009-01-05 08:11:24
ma tegin väikese koogi ka vahukoorega. ei saa just öelda, et see miskit juurde annab. kuigi mascarpone vahe on ülisuur võrreldes sellega, mis eestis saada on. ma varem polnud seda tähele pannudki.
Profa
Abikokk
2009-01-05 11:14:33
Nami-nami tiramisu retsept nüüdseks järgi proovitud ja pälvis sööjate kestvad ovatsioonid, mina sain täidetud enda eesmärgi - teha parem kook kui La Bottegas - vahe oli tohutu. Amarettot lisasin pitsikese rohkem kui retseptis :)

Profa köögipool

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 >>