TIRAMISU

Qsti
Abikokk
2008-04-25 19:27:22
Merit:
Raporteerin, et tulin just Stockmannist ja ei leidnud. Võib-olla sellepärast, et ei võtnud päikseprille peast ära... aga igaljuhul teen seekord keelekestega (keegi kusagil soovitas) ja väikest Amarettot ka ei leidnud, vaatame mis Cointreau teeb :)
Cointreau on äkki liiga "oma maitsega" (tsitrusemaitseline)? Paha kindlasti mitte. Konjak (brändi?) sobib ka hästi kui Amarettot pole.
Pille
Nami-Nami peakokk
2008-05-20 13:34:21
Pille:
Merit:
Raporteerin, et tulin just Stockmannist ja ei leidnud. Võib-olla sellepärast, et ei võtnud päikseprille peast ära...
Müstika!? Need on olnud enamasti alumisel riiulil, nii et lisaks päikeseprillide eemaldamisele tuleb ka pilk allapoole suunata :)
Vaatasin eile spetsiaalselt Stockmannis ringi, et kus need savoiardi küpsised on. Ja ON olemas :D Riiulivahes "KÜPSISED" on lausa kahe erineva firma tooted müügil - 400 g pakk maksis 38 krooni, 200 g pakk 22 krooni. Riiulivahes "TERVISETOOTED" oli lisaks veel gluteenivabu savoiardi küpsiseid - 150 g pakk maksis 52 krooni.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Marianna
Kokaõpilane
2008-07-10 11:37:30
Kuna ma gluteeni ei söö siis proovisin neid Savoiardi küpsiseid-gluteenivabu. Nad on ikkagi veidi liiga kuivad st. lähevad kergesti puruks. Aga väga maitsev tiramisu tuli ikkagi!!! Olen proovinud ka ise küpsiseid teha, tuli ka OK!:)

Ei ole halvemaid, paremaid aegu, on ainult hetk, milles viibime praegu...

Aaloemahl
Abikokk
2008-07-10 13:58:40
Tripsakas:
Mina olen alkoholist Vana Tallinnat lisanud. Seda soovitas üks pesueht itaallane.
Sama siin. Ja küpsiste asemel kasutas ta hoopis tordipõhja, aga sellega on see oht, et kohviga liialdades läheb liiga plödiks.

sussi-sussi.blogspot.com

Kika
Abikokk
2008-07-10 21:23:05
mind huvitab selline asi, et kas tiramisu on ikkagi kook või siis pokaalimagustoit? osalesin kunagi itaalias ühel kokandusõhtul ning seal tegime suure tiramisukoogi, sealt jäi mulle tunne, et "õige" tiramisu on kook espresso ja mascarponega. kuid siinsetes itaalia restoranides serveeritakse tiramisut sageli pokaalides. võib-olla on see nüüd liigne tähenärimine, kuid kuidas siis ikkagi on?
Kriimsilm
Kokaõpilane
2008-07-11 11:26:04
Kika:
mind huvitab selline asi, et kas tiramisu on ikkagi kook või siis pokaalimagustoit? osalesin kunagi itaalias ühel kokandusõhtul ning seal tegime suure tiramisukoogi, sealt jäi mulle tunne, et "õige" tiramisu on kook espresso ja mascarponega. kuid siinsetes itaalia restoranides serveeritakse tiramisut sageli pokaalides. võib-olla on see nüüd liigne tähenärimine, kuid kuidas siis ikkagi on?
Ega ma nüüd ka täpselt ei tea, aga Veronas sai seda kohvikus tellitud ja serveeriti taldrikul. Oli täitsa koogi nägu ja tegu. Pagariäris nägin seal ka. Kõik olid ikka koogi moodi.
Pille
Nami-Nami peakokk
2008-07-11 15:09:12
Kika:
mind huvitab selline asi, et kas tiramisu on ikkagi kook või siis pokaalimagustoit? osalesin kunagi itaalias ühel kokandusõhtul ning seal tegime suure tiramisukoogi, sealt jäi mulle tunne, et "õige" tiramisu on kook espresso ja mascarponega. kuid siinsetes itaalia restoranides serveeritakse tiramisut sageli pokaalides.
Loomulikult on õige tiramisu mascarpone toorjuustu ja espressoga. Enamasti tehakse neid ikka suurema vormi sisse. Peale mõningast seismist-tahenemist on täiesti võimalik mascarponet tükkideks lõigata. Pokaalides serveerimine on ilmselt moodsam leiutis - annab vedelamat kreemi teha ning lihtsam serveerida..

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Tanel123
Kokaõpilane
2008-08-05 16:46:08
Afandu:
Ma millegipärast ei leidnud retseptidest tiramsut. Kas keegi oskab anda? Ma olen ennem teinud aga ei mäleta enam retsepti. Sooviksin teha pokaalidesse.
tiramisu retsept on ka selle aasta selveri retseptikalendris
Liiz17
Abikokk
2008-08-25 11:57:27
Ise olen selle retsepti järgi teinud : Pokaalitiramisu 6-le 250g keelekese küpsiseid (olen kasutanud ka tavalisi eesti küpsiseid ja tuli veel maitsvam :D ) 1dl konjakit 3dl kanget kohvi 4 muna 1dl suhkrut 1 sidruni riivitud koor 500g mascarponet peale raputamiseks kakaod (“meie mark”) maitsesta jahtunud kohv konjakiga vahusta muna kollased suhkruga, teises kausis muna valged. Lisa munakollase vahule toorjuust ja sidruni riivitud koor, sega ühtlaseks kreemiks. Seejärl lisa ettevaatlikult munavalge. Kasta küpsised ükshaaval hetkeks kohvisse ja lao pokaali põhja, peale pane pool kreemist. Lao taas üks kiht immutatud küpsiseid ja kõige peale kiht kreemi. Aseta pokaalid paariks tunniks külma (või järgmise päevani). Enne serveerimist raputa peale natukene kakaod.
Marit
Abikokk
2008-11-11 13:20:23
Ise olen teinud ilma munata, natuke pelgan kui peab toorest muna panema, samas munaga pidi palju parem olema, nii et ei teagi kuidas teha taas? Vaatasin, et tordiraamatus ja ka nami-namis oli retsept tiramisu tort kus kasutati biskviitpõhju, selline mitmekihiline ja ahvatlev nägi välja, kas keegi on sellist torti ka teinud, kuidas maitseb?

Magusad fotod

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 >>