Kätrin Abikokk 2009-12-24 09:44:10 |
Zoozi:
Aitäh Pille ja Zoozi, lähen kohe retkele :)
Väikesed klaastopsikesed saime Prismast eile kätte :)
Pille:
Mina ostsin Colman'si sinepipulbri Tallinna Kaubamajast.Aga kodumaist ostan Rimist.K2trin:
K2trin, Colman'si pulber on pärit UKst, aga olen edukalt sinepit teinud tavalises kilekotis olevast kodumaisest sinepipulbrist, mille ostsin kohalikust Viimsi Marketist (maitseaineleti alumisel riiulil).Tahan ka sinepit teha, kuid Prismas ei olnud sinepipulbrit. Pille, kas seda Colman's pulbrit saab kuskilt Eestist ka? Ja milliseid pulbreid olete teie kasutanud? Ja kust neid ostnud? |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2010-01-10 21:57:33 |
Veel üks sinepiretsept: Allikas: E. Sild, Keedu- ja majapidamiskursuste juhataja "Keedu- ja majapidamisraamat" (Teine täiendatud trükk, Tartus, 1937) Sinepi valmistamine 3 sl sinepijahu, 3 sl suhkrut, 3 tl soola, 1-2 sl äädikat, 1/4 kl vett, 1 sl söögiõli Sinepijahu, sool, suhkur segada väikeses nõus puulusikaga 5 minutit, lisada soe vesi, 1 sl äädikat ja hõõruda 10-15 min. Siduda päält ja lasta soojas seista teise päevani. Siis lisada äädikat ja söögiõli, et saaks paras paksus, ja vahustada 15 minutit. Säilitada kinnises nõus. | |
Ilse Abikokk 2010-12-11 13:47:44 |
Mõtlesin selle piprase jõulusinepi peale, kui tahaks suhkru asendada meega? Palju siis 2 dl suhkru asemel võiks mett olla ja kas see on üldse hea mõte, pole kunagi varem sinepit teinud. | |
Silja Abikokk 2010-12-11 18:03:35 |
Ilsu:
Mul tekkis selle piprase sinepiga küsimus, et kas soola ei lähegi? Igathes praegu seisab ta mul kapis ja üldse ei maitsenud :( Kuidagi väga lääge sai ja "väge" pole nagu üldse.
Mõtlesin selle piprase jõulusinepi peale, kui tahaks suhkru asendada meega? Palju siis 2 dl suhkru asemel võiks mett olla ja kas see on üldse hea mõte, pole kunagi varem sinepit teinud. |
|
Zoozi Abikokk 2010-12-11 18:26:18 |
Silja:
Meie pere sõprusringkonnas on see sinep väga hinnas. Mageduse üle pole kurdetud. Aga Sa võid ju natukese panna, kui Sinu jaoks mage tundub.
Täna just tegin uue portsu. Meil läheb seda nagu leiba :)
Ilsu:
Mul tekkis selle piprase sinepiga küsimus, et kas soola ei lähegi? Igathes praegu seisab ta mul kapis ja üldse ei maitsenud :( Kuidagi väga lääge sai ja "väge" pole nagu üldse.Mõtlesin selle piprase jõulusinepi peale, kui tahaks suhkru asendada meega? Palju siis 2 dl suhkru asemel võiks mett olla ja kas see on üldse hea mõte, pole kunagi varem sinepit teinud. |
|
Silja Abikokk 2010-12-12 13:07:45 |
Zoozi:
Natukese soola paningi, aga tundub ikka veidra maitsega. Vist on asi pigem minu isiklikus suhtes rosepipraga :) Jääb nagu magusakoosluses väga rohuse maitsega :P Kuigi peaks ütlema et peale mõnepäevast seismist külmikus on maitse veidi paranenud :)
Silja:
Meie pere sõprusringkonnas on see sinep väga hinnas.Mageduse üle pole kurdetud.Aga Sa võid ju natukese panna,kui Sinu jaoks mage tundub.
Täna just tegin uue portsu.Meil läheb seda nagu leiba:)Ilsu:
Mul tekkis selle piprase sinepiga küsimus, et kas soola ei lähegi? Igathes praegu seisab ta mul kapis ja üldse ei maitsenud :( Kuidagi väga lääge sai ja "väge" pole nagu üldse.Mõtlesin selle piprase jõulusinepi peale, kui tahaks suhkru asendada meega? Palju siis 2 dl suhkru asemel võiks mett olla ja kas see on üldse hea mõte, pole kunagi varem sinepit teinud. |
|
Ilse Abikokk 2010-12-20 07:37:24 |
Vahetasin Piprane sinepi komponentides musta pipra jahvatatud kadakamarjadega, praegu tõotab hea tulla ;) aga eks kui seisab natuke siis annan teada kuidas maitseb. | |
Zoozi Abikokk 2010-12-20 07:40:03 |
Ilsu:
See võib päris hea olla. Minu lapsed siis ainult ei sööks seda, aga ise küll :)
Vahetasin Piprane sinepi komponentides musta pipra jahvatatud kadakamarjadega, praegu tõotab hea tulla;) aga eks kui seisab natuke siis annan teada kuidas maitseb. |
|
Ilse Abikokk 2010-12-22 09:19:07 |
Ilsu:
Sinep tuli hea! isegi rohkem oleks võinud seda kadakamarja olla, tegin rosmariini sinepit ka ja ka väga hea sai :) Rosmarini sinepist jätsin kartulitärklise välja, no kohe käsi ei tõusnud lisama seda tärklist ja polnud vajagi :)
Vahetasin Piprane sinepi komponentides musta pipra jahvatatud kadakamarjadega, praegu tõotab hea tulla ;) aga eks kui seisab natuke siis annan teada kuidas maitseb. |
|
Profa Abikokk 2010-12-22 10:25:56 |
Tegin sügisel Aive Luigela raamatu "Hoidised" ainetel õunasinepit. Sai suhteliselt kiiresti otsa, aga sel nädalal leidsin külmkapist ühe unustatud purgi ja oh üllatust, umbes kolme kuu jooksul oli sinep minu arvates oluliselt paremaks muutunud. | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 > >> |