Lihtne mesine granola

Ameerikalik granola erineb tavalisest müslist selle poolest, et see röstitakse ahjus krõbedaks. Siin on üsna minimalistlik mesine granola.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

250 g täistera kaerahelbeid (u 7.5 dl)

100 g mandlilaaste

8 sl vedelat mett

4 sl õli

4 sl vett

soovi korral rosinaid või kuivatatud jõhvikaid

Valmistamine

Sega täisterakaerahelbed ja mandlilaastud suurel ahjupannil. Sega kausis mesi ja õli ühtlaseks, siis lisa veidi vett ja sega uuesti. Kalla meesegu kaerahelbesegule ning sega, et kaerahelbed oleksid ühtlaselt seguga kaetud.

Rösti 150-kraadises ahjus umbes 30 minutit, aeg-ajalt segades, kuni kaerahelbed on kuldsed ja veidi krõbedad (jahtudes muutuvad need krõbedamaks).

Võta ahjust välja. Jahtunud granola hulka võid segada nt seemneteta rosinaid.

  • Vajadusel kasuta gluteenivaba märgistusega kaerahelbeid. 

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Marca
postitatud 10.04.2010 21:38

Supper mina lisan veel igasuguseid pähkleid, seesami seemneid, kuivatatud puuvilju ja mee asemel panen vahtrasiirupit ja õli. Retsepti sain Jamie Oliveri raamatust ja mugandasin endale sobivaks. Väga, väga hea tasub proovida.

Marca
postitatud 10.04.2010 21:41

ah ja unustasin mainida, et veidi kaneeli muudab ainult asja paremaks

ckq
postitatud 04.06.2011 20:30

Väga maitsev müsli. Läheb kindlast kordamisele!

einfach
postitatud 08.04.2013 19:35

gut!

Hexy
postitatud 03.05.2016 17:36

Ma lisasin vist liiga suured lusikatäied mett, jäi liiga magus ja mesine.