Sega täisterakaerahelbed ja mandlilaastud suurel ahjupannil. Sega kausis mesi ja õli ühtlaseks, siis lisa veidi vett ja sega uuesti. Kalla meesegu kaerahelbesegule ning sega, et kaerahelbed oleksid ühtlaselt seguga kaetud.
Rösti 150-kraadises ahjus umbes 30 minutit, aeg-ajalt segades, kuni kaerahelbed on kuldsed ja veidi krõbedad (jahtudes muutuvad need krõbedamaks).
Võta ahjust välja. Jahtunud granola hulka võid segada nt seemneteta rosinaid.
Vajadusel kasuta gluteenivaba märgistusega kaerahelbeid.
Supper mina lisan veel igasuguseid pähkleid, seesami seemneid, kuivatatud puuvilju ja mee asemel panen vahtrasiirupit ja õli. Retsepti sain Jamie Oliveri raamatust ja mugandasin endale sobivaks. Väga, väga hea tasub proovida.
Lihtne mesine granola
Ameerikalik granola erineb tavalisest müslist selle poolest, et see röstitakse ahjus krõbedaks. Siin on üsna minimalistlik mesine granola.