Uhke roheline kevadmenüü Viking Line punastel laevadel

Nami-Nami Helsingi reporter Romi Hasa käis ja uuris, mida põnevat pakutakse süüa Viking Line'i laevadel sel kevadel. Tegemist oli nn pressilõunaga.

Alates 3. aprillist kuni 31. maini on Viking Line'i laevadel võimalik maitsta fantaasiarikast ja põnevaid kombinatsioone pakkuvat taimetoidumenüüd Spring & Green. Vegetaarse menüü koostasid Hanna Suonpää, Joachim Sjöblom, Ilkka Laasio ja Jouni Ukkonen.

Spring & Green menüü on saadaval kõigi Viking Line'i laevade à la carte restoranides. Pearoad maksavad 24 eurot, eelroad ja magustoidud 10 euro ringis.

Märtsi alguses kutsus Viking Line Läänemere ümbruse maade toiduajakirjanikud ja -blogijad uue menüü roogasid ning kergete kevadiste hõrgutistega sobivaid veine proovima.

Röstitud spargel, marineeritud spargel, nõgesepesto, sidrunivaht ja röstitud sarapuupähklid (Hanna Suonpää)

Kohe esimene, röstitud spargli ümber ehitatud eelroog andis signaali, et Vikingu köögis osatakse õrna ja nõudliku taimse toorainega väga meisterlikult ümber käia. Spargel, kaaslasteks nõgesepesto ja küpsetatud pähklipuru, oli just parasjagu krõmpsuv ning portsjon väga kaunilt kujundatud. Kes on ajakirjadest-blogidest lugenud nõgesepesto kohta, saab selle ära proovida.

Tofu-tataki ja sidruni-seesamiwasabi, klaasnuudlid ja kurgisalat (Joachim Sjöblom)

Teine eelroog, tofut, riisinuudleid ja kurki-seesamit kombineeriv salat oli taas meeldiv üllatus – riisinuudleid on oskamatul kokal kerge üle keeta ja ära rikkuda, siin olid nad suurepärase tekstuuriga ja tasakaalustasid hästi kõiki ümbritsevaid maitseid.

Rukkipolenta, Västerbottensost juust, hautatud värske kapsas köömnekastmega (Ilkka Laasio)

Pearoogade staarid on Spring & Green menüüs rukkipolenta kombineerituna Västerbotteni juustuga (ülal) ja seitan isetehtud toorjuustu ning suitsutatud baklažaani ehk pommuga (all).

Krõbe seitan, käsitsivalmistatud vegan-toorjuust, suitsutatud baklažaan, pähkli ja punase paprika püree, granaatõun ja röstsibula kreem (Jouni Ukkonen)

Mulle meeldis pressilõuna raames eelkõige see, et igas käigus oli mõni komponent, mida ma ei olnud varem kunagi proovinud – tofu ja seitaniga on tore tutvust teha nii, et köögis on tegutsenud tõeline oma ala meister.

Mandlipiimavaht, rabarbrisorbett, suhkrustatud rabarbrid, mandlikaramell ja röstitud mandlid (Hanna Suonpää)

Spring & Green magustoidud on kujundatud nii kauniks, et käed haaravad ise-enesest ennem telefonikaamera kui lusika järele – eriti mandlipiimavaht rabarberisorbetiga on tänu kujunduses kasutatud lilleõitele tõeline kunstiteos. Teine magustoit, õunaparfee valge shokolaadiga on lausa imehõrk kombinatsioon.

Õunaparfee valge šokolaadi ja kummeliga (Ilkka Laasio)

Taimetoidumenüü kõiki toite on loomulikult võimalik ise kombineerida, aga saadaval on ka 41eurone, kolmekäiguline valmiskomplekt. Ka Viking Line'i buffee-restoranides on taimetoiduvalik sel aastal varasemast oluliselt rikkalikum. 

Veinisõbra elu teeb lihtsamaks see, et iga käigu juurde on menüüs ära märgitud ka veinisoovitused, veinid on hoolega valitud Prantsusmaa ja Hispaania naturaalseid meetodeid soosivatelt tootjatelt. Kuigi proovisime koos teiste ajakirjanikega ära 2 eelrooga + 2 pearooga + 2 magustoitu (veidi vähendatud portsjonisuurusega), polnud lõunamaratoni lõpetuseks enesetunne uimane ega kõht ülearuselt täis.

Julgen Spring & Greeni soovitada lisaks taimetoitlastele kõigile avatud meelega reisijatele, kes tahavad proovida uusi, lihavabasid maitseid väga meisterlikus teostuses ja kaunilt serveerituna.

Romi Hasa

 

Fotod: Tuukka Ervasti

Nami-Nami tänab Viking Line Eesti't meeldiva võõrustamise eest.  

Nami-Nami retseptikogu®
postitatud 03.04.2017 10:06 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid