Amarula Cream - põnev kooreliköör Lõuna-Aafrikast

Kuuma Aafrika päikese all kasvab magus ning mahlakas puuvili marula. Käsitsi korjatud puuviljade nektar laagerdub kaks aastat tammevaadis kuni on saavutanud oma küpsuse ning segatakse rikkaliku koorega. Nii valmib metsikust puuviljast marulast meelelist naudingut pakkuv Amarula Cream liköör (kangus 17% vol).

Marulapuu (ld. k Sclerocarya birrea) või rahvasuus “elevandipuu” kasvab vaid ühes kindlas piirkonnas subtroopilistel tasandikel Aafrikas. “Elevandipuu” nimetus tuleneb sellest, et elevandid on ühed suuremad marulapuu viljade austajad. Marulapuul on tähtis roll ka sealses inimühiskonnas. Näiteks toimuvad paljud pulmad ning laulatused otse marulapuude all, kuna seda puud peetakse viljakuse ja hea õnne sümboliks.

Marulaviljad valmivad märtsis ning on küpselt kollased ja erilise äratuntava maitsega. Viljaliha on väga rikas C-vitamiini sisalduse poolest ning kivi tuuma kasutatakse loodusiku toiduõli valmistamiseks.

Maitseomadused

Maitses on tunda šokolaadi, vanilli, tsitruselisi ning eksootilisi vürtse.

Serveerimissoovitus

Amarula Cream liköör on ideaalne jook kõikideks puhkudeks. Maitske seda puhtalt või jääga, lisage kokteili või kohvi sisse. 

Proovi neid retsepte: 

Loe veel:

Sisuturundus
postitatud 31.03.2017 16:38 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid