Kuidas teha "kanaliblikat" ehk lamedat ahjukana

Lapikult tasub ahjukana küpsetada siis, kui ajaga on kitsas käes - nimelt annab sellisel moel küpsetamisaega peaaegu poole võrra vähendada. Inglise keeles kutsutakse sellisel moel küpsetatud kana "butterflied chicken" - siit on ka eesti keelde tulnud mugandus "kanaliblikas".

Kuidas kana ette valmistada?

Aseta kana töölauale kõhuli. Lõika köögikääride abil mõlemalt poolt kana selgroogu ning eemalda see:

"Ava" kana ning eemalda terava noa või kääride abil ka rinnakuluu. Selle luu eemaldamine ei ole kohustuslik, ent ilma selle luuta küpseb kana ühtlasemalt ning seda on hiljem lihtsam tükeldada:

Nüüd oled kanalt eemaldanud selgroo ning ühe rinnakuluu. Kana on maitsestamiseks valmis, küpsetamiseks suru lapikuks ja aseta ahjupannile. 

Kanaliblika maitsestamiseks võid kasutada kõiki samu retsepte, mida kasutad ahjukana valmistamiseks. Arvesta, et küpsetamisaeg väheneb pea poole võrra. 

Proovi neid retsepte:

Loe veel:

Ilse Metsamaa
Ilse Metsamaa
postitatud 07.10.2017 20:43 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid


Pille
postitatud 09.10.2017 15:01

Mina olen sellisel moel teinud artikli lõpus viidatud ahjukana sidruni ja küüslauguga, väga mõnus on vahelduseks ja toit saab oluliselt kiiremini valmis.

Astrid Tomišinets
postitatud 12.10.2017 15:22

Tasub vist järgi proovida!

Maigi Riivald
postitatud 13.10.2017 12:52

Viimasel ajal ainult nii küpsetangi, nahk ühtlaselt krõbe, maitsestus ühtlasem!

Taavi Valter
postitatud 13.10.2017 13:07

See nagu rekka alla jäänud tuvi ...

Jane Bracey
postitatud 13.10.2017 22:31

Teen nii ahjus ja ka suitsuahjus!