Katri Merisalu: pange lapsed armastama värvilisi puu- ja köögivilju!

Rimi toitumisnõustaja Katri Merisalu soovitab lastevanematel õpetada lapsi juba varakult tundma ja hindama erinevaid puu- ja köögivilju, mida on kõige lihtsam teha läbi mängu.

"On teada, et võrreldes teiste Euroopa riikidega söövad Eesti lapsed kõige vähem puu- ja köögivilju," sõnas Rimi toitumisnõustaja Katri Merisalu. "Lapse organism areneb kiiresti, selle pärast on lapsele väga vajalik kõrge väärtusega toit. Puu- ja köögiviljad on rikkad erinevate vitamiinide, mineraalide ning kiudainete poolest – need kõik on hea tervise ja arengu jaoks väga vajalikud ained. Puu- ja köögiviljade söömine iga päev aitab lastel näiteks ennetada ülekaalu, tugevdada immuunsussüsteemi, parandada seedimist ning hoida tasakaalus ka vaimset tervist. Selleks, et saada puu- ja köögiviljades leiduvatest toitainetest maksimaalselt kasu, tuleb süüa võimalikult palju erinevat värvi vilju. Päevas peab tarbima kindlasti rohkem kui viis 100grammist portsjonit puu- ja köögivilja." 

Katri Merisalu soovitab lastevanematel tutvustada lapsele puu- ja köögivilju läbi mängu: erinevad värvid, kujud, maitsed – see kõik on lapse jaoks uus ja põnev maailm. "Miks mitte õpetada lapsele näiteks värve puu- ja köögiviljade abil ning ühendada praktiline tegevus kasulikuga. Öeldakse küll, et toiduga ei mängita, aga mina soovitan just vastupidist. Mida varem laps harjub tervislike maitsetega, seda suurema tõenäosusega on puu- ja köögiviljad tema menüüs ka täiskasvanueas. Pea meeles, et suurimaks eeskujuks lapsele oled sina, lapsevanem!"

Kõigis Rimides on nüüd reedeti lisaks puuviljadele 15% soodustus ka köögiviljadel. Rimi tervisereedete kohta leiad rohkem lisainfot siit: https://www.rimi.ee/koik-kampaaniad/tervisereede.html

Rimi Eesti Food AS kauplused kuuluvad Rootsi kapitalil põhineva Rimi Baltic AB kaupluste hulka, mille ainuomanikuks on ICA Gruppen AB. Rimi tugevuseks on tervislik kaubavalik, kvaliteetsed puuviljad ning mitmekesine omatoodete sortiment. Kokku on Rimi Baltic AB-l kolmes Balti riigis 259 kauplust, sealhulgas 74 hüpermarketit (neist 15 Eestis), 95 supermarketit (neist 28 Eestis), 90 odavmüügikauplust (neist 45 Säästumarketit Eestis). Rimi pakub Eestis tööd ligi 2700 inimesele.

Pressiteade
postitatud 07.03.2017 09:58 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid